Followers

Friday, September 30, 2011

akibat solo

Ni lah akibatnya bila berjalan sorang2 terawang-awang
otak pikirkan kejeee je
Yeayyy.. alhamdullilah.. dapat cuti last minit
ada balance lagi 16+1 (cuti C-S-R) hari cuti yang kene clearkan tahun ni
banyakkknyeee & payahnyeee nak diapprove =(

tadi nak lunch di Mid Valley tak berjaya, parking FULLLL!
so, beli je la nasi bungkus tepi jalan
then, nak online punye la lembabes sebab usage quota bulan nih tak terlebih-lebih
terpaksa la aku melepak online kat kedai kopi KL Sentral

nih semata-mata nak cari lagu untuk download for karok session tomorrow
ntah sape la nyanyi sok
kawan2 yang dah jadi artis semua busyyy.. artis la katekan
kompom la busy kan, kalo tak busy memang artis tak laku la namanya
Godaan jalan sengsorang, aku terbeli 5 bungkus (65g each) Keropok kentang Cottage Fries Wise
Harga promosi!! RM10 per bag. Percuma recycle bag.. yeaayyy

akibat nafsu aku terbeli gak Famous Amos biscuit
damn! habis diet aku..
macam nak extent start diet je
ari2 timbang tak turun2
still 54.9kg
ngeriiiiiiii

p/s: anyone nk pergi tengor teater The Secret Life of Nora?


Tuesday, September 27, 2011

Spam aku mencikk ko



To readers yang dah ter'click'


i'm sooooooooooorryyy
dear
emel aku kene spam pagi tadi
and i'm sure its from my yahoo & bb contact list
semua dapat emel yang sama
nasib baek la tajuk emelnya tak PORN Porno atau 18sx
besttt tuh tajuk dia
ada perkataan BOS
macam taw je situasi aku
dah cerdik gak cecacing2 worm trojan virus & seangkatan dengannya
anyway, aku tak click, korang click ke?
ape yang kluar

how my blog pon dapat entry spam?
nih gara2 blog boleh di update through emel
so automatically gak spam tuh masuk kt entry aku
but DONT worry! my blog tak de aktiviti atau unsur2 negative itu
sorry again readers2!

thank you.. love u.. & come again visit my heart





Sunday, September 25, 2011

He's leaving not for a jet plane

My brother, Jamil dah kembali berkerja selepas 3 bulan bercuti. Dah macam maternity leave pulak..trip kali ni tak tahu lagi his ship route. Tengahari tadi jamil naek flight g singapore, kapal MISC dah tunggu kat sana.. Whooaaaa another 6 months baru dapat jumpa adik saya sorang ni. Aku dah tak ada bodyguard a.k.a driver selama 6 bulan ni..

Rinddduuuuuuu.. Menanti kepulangan si adik dalam debaran.. Another 6 months+++ insyaAllah jadi Puan.. Pasni kompom dah tak dapat duit raya dari adik aku yg sorang ni..hahahah..ye! Rutin hari raya, adik bagi kakak duit.. HarusSlaaahh sebab dia kerja di laut tak kena bayar tax, tak perlu bayar duit minyak kapal, makan tido freeee.. Alhamdullillah.. Semoga rezeki kami sekeluarga & adik2 sentiasa dipermudahkan..

P/s : sok keje =( weekend memang tak tenang kalau kena menghadap excel file je..

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Saturday, September 24, 2011

I'm bride to be

O-M-G! Tak pernah2 abah tanya pasal paperwork tetiba tadi abah tanya pasal paperwork KERJA KAHWIN...hahahahha.. Terancang sungguh abah aku ni..


Dup dap dup dap.. Just a few months left. Berdebar dalam kesibukan. Nak fikir pasal majlis pon tak sempat. Haaaiih.. Aku sangat perlukan ketenangan terutamanya during weekdays. Alhamdullilah atas rezeki kurnian-Nya. Siapa yg tak suka kerja di company besar & kukuhkan. Tapi.. Aku cuma tak suke regimmmm di sana, didalam koloni jabatan sendiri.. Kadang2 terfikir juga, adakah diri ni tak happy, tensiooonn etc sbb punca rezeki.. Adakah adanya sekelumit unsur Riba'?? I wish I had my own business..ameen

Okies.. Bride to be tak boleh emo! Bye


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Friday, September 23, 2011

fida aishah ada di sini?

wow... ramainya yang cari fida aishah..reference & trending tiap minggu mesti ada fida aishah..

fida aishah sihat ke?? reality or rekaan maya.. anyone know???




Monday, September 19, 2011

Monday always blues

I'm not happy kerja kat office ni.. Anyone want to hire me???

*sigh* no satissfaction, no happiness and I miss my cheers! Makin lama makin susah nak senyum. Parah dalam pasrah!

Bak kata ex classmate aku en kimmy kt fb
"di telan mati mak,
di luah mati bapak..
Habis, sampai bila ko nak kemam?!"

Stresss.. Depresssssd

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Sunday, September 18, 2011

Tuesday, September 13, 2011

I can see your tears on your last day with F-Ran-sTer






At last you are here! S-e-o-k L-e-e, this is how i spell the name, so that Mr Google couldn't find it..heheh.. same as M-ayba-nk or meoowwbannkk..heheheh
Today, we all dah start missing you.. rinduuuu..
Something that I admid being F-R-A-N-S-T-E-R, is about our relationship. Truly 1 Malaysian from heart to heart..
I still remember your first day in office, really2 sorry sebab i couldn't entertain u. As usual,i look serius, rushing here & there, doing that & this..or kene marah ..sob sobb and i really hope that patience is always with me..
Yeah, being there is GREAT pressure
But i never see you face in stress mode, you are cheerful young lady & calm. I really happy when we hang out together -movies-makan2-chatting *even-though i rarely have time with u all*
I suke dengar your story
I suke dengar your Positive word


My lovely LeeLee, for sure i'll invite you, J-e-SS, Ya-Nie, SuZ-en, S-H-Y, Tey-ha etc on my BIG day!

Dont forget us! Keep in touch & good luck in your future undertakings.

You can erase F-R-AN but please dont erase us from your memory


P/s :Blog is the place where i express my feeling, my experience and also place where i'm hoping for my nuffnangs pocket money. And you always Welcome to visit my heart(blog) L-eeLee... I TRUST u.. x0x0


Friday, September 9, 2011

Gugur jantung..

Hampir2 nak terbabas timee drive tadi semata2 nak elak tayar lori yang bersepai atas jalan..issh ngeri..apasal la dorang ni beli tayar2 celup yang senang meletup bersepai. Kalau hancur halus2 x pe juga.. Baru taw cm ne perasaan orang yang tak boleh kawal kenderaan..

Syukur alhamdullillah masih diizinkan Allah untuk bernafas di atas muka bumi ini..


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Wednesday, September 7, 2011

#3 Wordless Wednesday


Aku buat puding triffle tapi tak jadi.. NYAMPAH!!!






Saturday, September 3, 2011

1st classmate kahwin

watermark yang tersengaja tampal di mulut disebabkan keluasan kegembiraan yang tak terhingga (T_T'')
Ye..tahun 2011 kami genap berusia 25tahun. Tapi classmate aku (ex class 517 MRSM just-seen) baru sorang je yang kahwin and we just attend her wedding today. Excited sugguh travel dari Shah Alam(kecuali Fasha yang di pick-up di Soromban eh janngg) ke Felda Raja Alang, Jempol..fuuuuhhh mencabar! Jalan N9 macam ular kena palu.. Si Fasha pula, excited cerita pasal negeri dia. Dah macam pak cik tour guide pula dia. Kalau dia tiada, confirm kitorang tak perasan la yang kitorang lalu kat atas Jambatan ke-2 tertinggi di Malaysia & confirm tak tahu yang dah ada jalan alternatif tanpa melalui Bukit Putus..yahhooo... dulu, tiap kali lalu Bukit Putus mesti seriau selekoh-selekoh tajam & penat membontot belakang lori.. Ishk!

To maisarah tahniah & semoga berbahagia! Nasib baek la ko cik Mai ni bagi coordinat GPS at least sampai juga la kat pintu gerbang Felda Raja Alang tu. So, pas ni kepada bakal-bakal pengantin, elok cetak koordinat GPS atas kad jemputan sebab orang sekarang majoriti guna GPS & jangan harap sangat GPS uh boleh detect nama tempat. So, the best is coordinat GPS! But, lepas tu melilau juga la berpusing-pusing dalam felda tu cari blok rumah dia. Masing-masing first time masuk felda & masing-masing tertinggal kad jemputan , memang tersangat la tak familiar. Last-last tanya pakcik tepi jalan. Baru la jummmpeee.. Anyway, makanan sedap..nyuummyy! alhamdullilah


Balik dari kenduri kitorang singgah beraya kat rumah Fasha.. Makan spaggheti & kuih raya nyummy! masa ni perut semua dah lapar balik..

P/s: fuuuhh penatnye hari ni & kerja office banyak TAK settle lagi. Damn tired!

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone