Followers

Sunday, September 30, 2012

All about Gangnam Style at Games & Garden Party

 Dah lama tak bersukan rasa happy bila keluar peluh. 

And I won for 1st Runner Up for laser tag game. First time maen dan menang. Memang pancit main game ni.. Penat.. Tapi yang bestnya semangat teamwork yang kuat! 
Another game aku maen dodge ball, first time maen dan first time kalah.. hahahaha
We are the only team yang ramai perempuan. Orang laen semua hantar jejaka2 yang ala2 gigih menjadi gagah2 gitu. Nak buat macam mana... kesian department yang kurang kaum adam ni. 
Aku teringin sangat nak maen roller orb tapi sebab tak reti berenang, ramai la mulut2 yang melarang.. Ish!!!
Hurmm.. If ada Hot Air Balloon Festival kat Putrajaya nanti, aku nak TRY gak game ni =) 

Sebelah petang is G-arden Party. 
ENJOY!!

 Oppa Gangnam Style Phenomena is everywhere. G-arden Party hari ni pon dah macam bertema GangnamStyle. Walaupun secara rasminya tidak bertema Gangnam Style tapi most of the time dari War Cry to Flash Mop to M-aybank Got Talent to persembahan dari artis jemputan semuanya ada unsur-unsur Gangnam. Style menari Gangnam ni jadi fenomena sebab step pergerakan yang easy & enjoyable.

Lagi best bila staff2 dari department V-irtual Banking buat parody Gangnam Style. Cool & talented. Lyric pon big boss yang buat. Baru perasan  dorang ada letak video ni dalam youtube tapi bukan yang parody lyric punya. Maybe yang parody punya belom di upload lagi kot.

Masa G-arden Party ni penghargaan & highlight turut diberikan kepada sport men & women yang kerja kat M√°ybank. WOW!! tak sangka hebat2 dorang ni. Bawa nama Malaysia sampai ke pentas antarabangsa. Proud *standing ovation*

Artis jemputan tahun ini - Nabil Raja Lawak. Ok, ini memang lawak sampai aku gelak dah nak keluar air mata. Yang bagus nya Nabil speaking English most of the time bila dia perasaan ada one of our Exco member is from Holland. Good try! Broken pon broken laaaa. Asalkan faham & lawak.. Anyway boleh improve lagi k!


My attire. Memang blur nak pakai baju pe. Malam sebelum tu kelam kabut try mix & match je baju2 dalam almari. Shawl aku pakai shawl two colours yang baru beli from http://nuhaapparel.blogspot.com. BEST pakai  Shawl nii!!Pasni nak sambar colour laen pulak. Go for Colour Block!



Ok. Now need to sleep. Energy dah habiss...
Panciittt~~





Saturday, September 29, 2012

CSR - Sekadar syarat atau seikhlas hati

Aktiviti tahunan csr tahun ini agak besar besaran apabila department aku bergabung dengan department lain. Seawal pagi pukul 7 lebih aku dah gerak dari Bangsar ke Taman Tasik Titiwangsa. Walaupon duduk KL khidmat incik GPS masih digunakan. Al maklum la weekdays keluar office pukul 8pm ke atas, weekend pula balik rumah family di Port Klang. Nak explore KL pon x sempat. Pagi2 tu aku dah jadi saksi kemalangan. Sorang mat motor terjatuh tergelincir betul2 depan kereta aku. Alhamdullilah pagi tu aku bawa agak slow motion. Sempat brek. Kesian mat motor tu. Muka dah pucat.. Lepas tjatuh je terus dia angkat muka tengok kereta aku dengan muka pucat.Tapi seriau juga la tengok adegan motor jatuh...

Aktiviti CSR kt tasik titiwangsa ni  is with the theme of Hand-In-Hand dengan orang2 kurang upaya. We all start dengan breakfast. Then ketibaan orang2 kurang upaya.

Situasi yang menyentuh perasaan bila mereka tiba dan akibat aktiviti ini dibuat besaran. Tak semua yang hadir datang dengan full hearted untuk serve and buat mereka yg kurang upaya happy. Untuk menyambut mereka pon emcee terpaksa announce untuk cari volunteer. Bukankah sepatutnya semua orang2 upaya yang dtg itu berstatus volunteer?? Haih... Then mereka yang kurang upaya terpaksa menunggu sendirian atau bsama rakan mereka yang sama sifat. Aku tak nampak ada orang yang datang approach atau sekadar sembang kosong.. Or maaf,mungkin aku yang terlepas pandang. Its a gap everywhere.. Sedih aku tengok keadaan macam tu.

Semoga kita yang cukup sifat ini senantiasa bsyukur kepada Allah atas segala pinjaman duniawi  yg diberikan..dan permudahkan lah kehidupan mereka yang 'istimewa' itu..mereka berhak merasai kegembiraan itu..

Ikhlaskan hati~

Wednesday, September 19, 2012

Wedding Shoes

Auto Published Entry - Wordless Wednesday

Aku adalah salah seorang pengantin yang agak particular untuk benda2 yang kadang2 orang lain tak kisah. 
Sebelum persiapan majlis lagi aku dah berangan-angan nak matching kan wedding shoes dan handbouquet aku. Plan asal-asal nak guna roses yang berwarna royal purple. Tapi punya payah kawan aku si Lelabest nak cari warna bunga ros yang aku nak. 2 3 buah kedai bunga dia dah cari. Dari Bukit kemuning - Shah Alam - Floristika Bangsar .. Not available at all. 
Sudah nya aku guna bunga ape ntah nama nya!
But it really perfect match with my shoes!
 Love it so0o much



Ada sesetengah bride to be suka pakai wedges. But wedges so nott soo0 me!
and high heels is the best shoes to match with most of the dress. Trust me! as long as you are not walking like hell sampai terjatuh..  =)
Kasut kahwin aku ni memang aku beli jenis yang boleh dipakai semula selepas majlis. Bought with price of RM60+ from Vincci. Sangat selesa sampai aku konfiden kalau nak berlari with this kasut tumit tinggi.  But, the bad news is aku tak jumpa dah kasut ni. Ni la akibat buat majlis kat rumah. Lepas kemas semua barang dah tak tahu kasut ni dah tersimpan kat mana.. Sobbs!
Pict credit to Zomography




Monday, September 17, 2012

Rezeki Kahwin

Alhamdullilah inilah rezeki pertama yang kami dapat setelah diijabkabulkan. Terharu dengan hadiah-hadiah yang diterima dari keluarga, rakan-rakan dan jiran tetangga.. Kalau ada rumah sendiri memang dah lengkap dapur kami. Tak sabar nak guna semuanya.. Kesian juga kat mak abah, terpaksa kami gunakan ruang rumah untuk menyimapan hadiah-hadiah kahwin yang diterima. Dah sebulan kahwin pun aku masih menerima hadiah kahwin. Yang buat terharu, ada yang sanggup mengepos hadiah kahwin.
Terasa aku istimewa di hati kalian..heheheh
terimakasih di atas keikhlasan pemberi-pemberi hadiah semua..
i love love love and like it soo0o much
Alhamdullilah
Ini antara hadiah-hadiah yang diterima. Boleh juga dijadikan panduan untuk sesipa yang mencari idea untuk beli hadiah kahwin.


  • 2 iron steam (ini memang dalam wishlist. Tapi tak sangka ada rakan yang tak tahu pasal wishlist ni bagi. Ini barang pertama yang di try)
  • 2 microwave (Barang ke dua yang diguna)
  • Stove
  • 3 blender
  • 3 electric jug
  • Electric Steam Cooker
  • Vacuum cleaner
  • Set periuk memasak (tak sabar nak rasmikan!)
  • 2 Tilam Toto
  • 4 Set Cadar (Ini memang sangat2 berguna buat pengantin baru..hehehh) 
  • 2 rice cooker
  • Electric water dispenser
  • Kain ela & tudung
  • Kaen batik & pelikat (ini pon banyak, terutama dr keluarga sebelah Terengganu. Sape kahwin dengan orang pantai Timur, tak payah la beli kaen batik sendiri. U sure get it!)
  • Frame gambar
  • 1 Kipas Angin
  • 2 set bekas kueh raya
  • 2 set tupperware
  • Toaster
  • RM150 IKEA voucher (yet to received.. tak sabar nak ambil dari Incik kawan..heheh) 
  • Ber set2 pinggan mangkuk, gelas & cawan.. and i got handpainted set also!

Really appreciate all of the above.
I wont let it go or recycle as hadiah kahwin untuk orang lain.. Aku pon tak faham macam mana ada orang yang boleh bungkus balik hadiah kahwin dorang & recycle bagi as hadiah kahwin kepada orang lain. 
Mungkin nak elakkan membazir sebab tak guna. But i dont think it is the best or nice way to let go the item that you don't need. Contoh yang aku buat untuk electric jug yang aku dapat 3 biji, 1 aku letak kat rumah mertua, 1 aku letak kat rumah parents (walaupon aku taw dorang tak akan guna tapi mungkin kalau adik aku masuk asrama, she will need it) & 1 lagi aku simpan elok2. So, tak perlu la nak bungkus2 balik ok! No butthurt pls =P

Sebahagian hadiah yang diterima. Syukur nikmat rezeki dari mu Ya Allah





Wednesday, September 5, 2012

Instagram

Currently addicted with instagram apps..follow me Kalau rajin nak tgk saye menggediks feeling2 retis *ohhhhhmmaaiiihh* or meroyan melting2 rindukn incik suami...
Find me!!
Mariatulnadiah
or
mariatulnadiah86@gmail.com
Ok bye.. ♥♡♥