Followers

Wednesday, November 4, 2009

..entry-untuk-perempuan...

klo dah lame jari jemari nih tak menari tango atas badan key-board maknenye aku memang buzzzzzzy. Minggu nih aku dah dapat panggilan haji untuk lunaskan tanggungjawab 5 years bond service aku dngan M*****. will be start next week. nasib baek bos memahami situasi aku n lepaskn tanpa perlu bermadah surat putus cinta n0tis berenti 30 hari.

semalam yang sangat memenatkan, bile kaki ko yang dah biase tekan pedal tnggiling tayar 4 terpakse meredah celah2 pedestrian walk di Kolumpo. Kene buat medical check up..

Lokasi::Klinik tuuuut..plaza teeet
Perbualan antara aku & meenachi recepti0nist

'last period u bile?'

'i x ingat la lupe, i x tulis'

die tenung aku
aku tenung die balik
die tak puas ati..nak jugak jawapan
nak sgt jawapan..ye la ye la aku cube bg wpon x cukup konkrit

'bulan 9 ade tp bulan 10 cm lewt xde lg'

die tenung aku lagi
lagak cm aku nih tgh tipu die

'so, when was ur last period? kte nk wt x-ray'

'ptengahan or akhir bulan 9'

die tenung lagi tuh
aku dh mls nk tgk mate die yg xde tarikan tuh
baek aku duduk
tp aku dgr gak soseh soseh kt recept0nist
'single ke married'
'single'

kepala HOT** ko
badan aku, aku tawla
nak je aku bw cJ & ckp kt downg
nih kwn sy dh x peri0d 3 4 bulan
tp xde isi p0n
u peri0d tiap bulan tp perut cm isi kembar je
mesti isi kembar u tuh masam sbb u punye mulut asik m0ncong je
p0t pet p0t pet
0rg sakit pon btambah sakit bile tgk budibahsa menachi neyh

bile jumpe doc lak..d0c consult aku
kunun cm pujuk n gtaw situasi klo pregnant & ape risiko nye bile wt x-ray
time kasih atas penerangan yg mmg aku dh tahu itu
tp nape ko xmo trg pr0ses pregnant tuh cm ne lak
neyh dah mmg d0uble kepale HOT**
pr0ses tuut pon x pnah
yang paling kepale HOT** nye
aku dh bg sample urine tuh
ko g la test dulu klo xcaye sgt

then, pemeriksaan fizikal.
ok, kne baring.
nsib baek aku dh dgr cite dr member aku yang dpakse buat breast check-up dgn doc lelaki
amat x selesa k
so, aku dh mmg wat preparation
senjata terbaik seorang wanita ialah mulutnye..huhuhu
sebelum die start nak perikse aku dh start mbebel kluar sgala fakta

'sy tahu klo buat pemeriksaan fizikal, nurse kene ade gak'

'hmm..'

'tp kn doc, breast examination accurate klo kite buat one week afta peri0d selain time tuh x accurate'

'tp klo ade n cncer tuh bsr kite still bole ksn..bla bla..susu..bla bla..bla'

aku still x mo kalah

'xguna gak klo x accurate..pastuh as a patient sy ade choice nk pilih doc Perempuan..AMAT AMAT x selesa dgn doc lelaki..bla bla bla p0t pet p0t pet...'

'klo u xmahu buat, i xboleh nak tulis report' doc cube nk psyc0

'esok ade doc perempuan..u bole dtg esok klo nak' celah akak nurse

'a'ah u bole dtg esok' doc p0n mengalah

YESSSS!!!

Ari nih aku dtg nk wat breast check-up. n
dan pg nih gak bendera Jepon dh berkibar! yippie..jejak je kaki kat klinik tuh nak je aku jerit kt menachi tuh gtaw psl bndera Jepon aku..nak sgt date nye, ko catat la date ari nih..Tp sbelom aku jerit die dh psg loud speaker die 'check die punye breast'..mmg cukup kuat utk patient lelaki yg ade dgr butir bicara menachi nih.
mmg bt0l2 KEPALa HoTak Ko $#&I(

nsib baek layanan doc ari nih tip t0p..juru x-ray & akak nurse yg laen p0n ok.
cume menachii nih yg aku x puas ati!

nata kaki aku :: aku nampak peti cdgn klinik tuh kosong
xmustahil aku akan penuhkan peti cadangan tuh smpai ko x larat nak monc0ng


4 comments:

gemlibrarian said...

wahaha..aku rs menachi tu mmg hot ngan ko! sah..awl2 lg aku x nak g situ.kang x pasal2 igt aku pregnant..huk3..

Sharieyna said...

hahahah.. menachi tu wat harr lak eh. kau naseb baik dpt tuka doc pompuan. eeeeeeee segan seyhhh doc laki. sumpah rase cam nak penggal pale, hanye tinggalkan badan kalo dr laki gak yg cek.

Lady B said...

kite pernah kene dengan doctor yang selambe je nak pecahkan dara..ade dalam blog =)

dyra-ra said...

haha. doc apakh itu..lain mcm..takut je saya..hee