Followers

Wednesday, December 28, 2011

#9 Wordless Wednesday

Alhamdullilah, another dulang for him with budget less than RM100
Thank you for the Christmas Sales
Ooppss tie tak beli lagii =P

Dup dap dup dap
Rase tak sabar nak hias & settlekan segala
Cik NorClarita, cJ, cR & cQ..tolloooooonnggg!




Tuesday, December 27, 2011

130 days to go

Dulu.. dia kecil kurus kering kerempeng, tak ramai yang memerhati cuma ada 1 2 yang tertawan kerana jenakanya. tapi walau si dia begitu, si dia mampu mencuri hati kecil ini, bukan sahaja dengan jenakanya tapi dengan gentleman+keberaniannya.
*watermark yg irritating sengaja diletak untuk mengelak dicuri oleh pengusaha jamu 'gaining weight' perasan *

Now, dia bouncer aku! Amacam? berjaya tak aku men'transform'kan incik tunang..hahahah.. baru la ramai nak mengayat.. haip2.. sebagaimana si dia rantai & sorok hati ini macam tuh juga aku tambat hati si dia..
I love u so0o much!
Another 130 days for him to be my 'imam'

Ya Rabbi, Jadikanlah aku yang sempurna untuk dia & jadikan dia yang sempurna untuk aku agar kami saling melengkapi untuk ke Jannah -Mu



Monday, December 26, 2011

Takziah buat Che'Su

Al-Fatihah
Salam takziah buat auntie bongsu tunang ku, Che Su
Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas arwah & ditempatkan dikalangan orang2 beriman
seorang lagi saudara incik tunang yang sempat aku kenali cuma buat seketika
Arwah tinggal sebelah kawasan kejiranan ku.. tak sangka rumah arwah & rumah aku berdekatan, mudahlah incik tunang bertanggak jika datang ke Port Klang
Aku kenal arwah sejak zaman universiti lagi
Arwah pernah hantar aku sampai ke rumah & aku juga pernah menemani arwah ke hospital
Rinduuu.. Teringat senyum gembira arwah saat pertunangan aku & Incik Zeeman
Masa tu kesihatan arwah dah semakin menurun
lama juga arwah berlawan dengan sakit yang dihadapinya
Arwah pergi sehari selepas Anniversary perkahwinannya ke 16
Takdir dah tertulis sejak di loh mahfuz lagi
Hanya doa & sedekah yang mampu dititipkan buat arwah

Al-Fatihah


Saturday, December 24, 2011

La perfume'

Semalam berjaya membawa diri untuk bershopping another 2 dulang with Syina the fashionista auditor. 1 untuk 'Groom to Be' & 1 untuk 'Bride to Be'. Memang berbaloi la kuar shopping dengan cik Syina ni, she will fight & find your budget price..dan dia hafal semua bau2 perfume ni.. pergh! aku ni stakat hafal bau DKNY Delicious sebab dah ramai sangat2 orang pakai.. tapi kena bertekak juga ngan si syina ni memandangkan taste kami yang berbeza. Cik Syina ni seboleh-bolehnya tak bagi aku amek jenama-jenama yang biasa2 ni walaupon pada aku tak de la biasa.. Aku nak Guess dia tak bagi, alasan - haih.. jangan amek, nih bukan buat perfume.. biase sangat ni!.' Padahal aku suke je bau perfume Guess kaler pink tu..
Aku nak amek Anna Sui pon die tak bagi jugak!! Tapi yg aku pilih dia pon suka tapi dia tak setuju aku beli - perfume FENDI.. cantik woo packaging & isi dia. Cik Syina tak advice beli sebab over the budget.

At last!! With budget less than RM500 I bought 2 set of perfumes. Thank you for Christmas & YES Sale%!

Escada for me - Perfume, Body Moisturizer & Miniature

and Moschino for him - Perfume, After Shave Balm, Shower Gel & Miniature.. eh apasal si dia dapat lebih.. Ishk! *Jeles*

Macam mane la aku nak hias hantaran nanti.. Cik Nor Clarita, Cj & cR tolong pllzzzzz =)



Thursday, December 22, 2011

The countdown begins

I don't think I can manage 2 blogs (personnal & bride to be) . Therefore, InsyaAllah I will reveal one by one our story. Ini bukanlah sebuah cinta Romeo & Juliet mahupon Qaisy & Laila bukan juga adam adli & najib . Sekadar coretan untuk aku & my new family to be. Supaya kami tidak lupa dan untuk kami singkap kembali manis pahit kelat & segar kisah kami. Semoga laluan kami dipermudahkan & semoga si dia menjadi Imam ku hingga ke jannah.
Ameen



Wednesday, December 21, 2011

#8 Wordless Wednesday

Another dulang sudah terisi.. Alhamdullilah,.
Countdown "less than 20 weeks"
Semoga dipermudahkan segalanya



Tuesday, December 20, 2011

How to be famous?

Macam mana nak popular? kadang2 populariti ni tak terjangka & tak diundang.. kadang2 datang sebabkan suatu klik!
oh.. this is so dangerous ye adik2.. so, be careful with what you do - say -act!

Kerana 1 video ni
I've been proposed & I'm engaged

Jadi popular si Dena Bahrin ni atau mungkin dia dah lama popular aku je yang lembabes follow blog Dena. This video is so0o simple malah tak ade HD effect macam CST production pon. But isi yang touching & sweet buat ramai yang share. Terutamanya gadis (Dan bukan niat Dina untuk sebarkan video ni *kenyataan eklusif di blog Dena comel*) . Walaupon ramai yang ber├žouple tapi hakikatnya ramai juga yang mendambakan sebuah cerita cinta suci sebegini. Alhamdullilah..
Gigih betul aku sampai terjumpa blog si Nur Dianah Kamarul Bahrin ni.
Comeelll sangat
So sweet

Semoga cik Dena berbahagia dengan si dia hingga ke jannah. InsyaAllah

Jom terjah blog Cik Dena comel =)

http://denakamarulbahrin.blogspot.com/

click HERE for her georgeous engagement pictures. credit to EncikBigPhotography for ohsem gojes pict!



Monday, December 19, 2011

You STALKER


Hari yang not soo0o sweet kelat2 pahit
Geramnya kalau ade stalker & siap2 perli2 kat tempat kerja
o0ohh-M-G, boleh tak ko differentiate kan benda yang serious & not so0o serius
takkan la setiap patah perkataan yang aku taip or yang kawan2 or sedara mara aku taip kat facebook tuh ko nak amek serious wahai PUAN?
pleaselaaaa.. you wanna stalk me but at the end ko gak yang terasa kan?
I dare to wrote here because this is my blog
Do I care what is your feeling reading this
Do I ever give you the link???

Not in the Mood at ALL!

But, marah2 aku pon sebelum tidur aku still kene maafkan insan tu.
Itu rutin harian - memaafkan sesama makhluk sebelum kita ditidurkan walau seketika kerana kita tidak akan tahu sama ada kita akan bangun atau tidak keesokannya.

- Sucikan lah hatiku -
-Riangkan lah hati ku -
- Permudahkan lah perjalanan ini -
Ameen



Sunday, December 18, 2011

Tukar lagiiiiii

Hari ni tema mjlis tukar lagi.. Hari tu mak nak merah putih. Hari ni lepas tgk khemah kahwin org laen yg warne merah putih with 'sarcastik comment'- macam UMNO.. My parents nak tukar tema lagi purple but I request purple pink..yeay.. Tp adik aku request purple peach pulak..haihhh sape nak kahwin ni??

Tetapi request tanpa kompromi dari my mum ' baju kahwen kamu kene warne putih gak taw!"
Adoyaaii kene berusaha lebih gigih untuk turunkan berat badan sekiranya tidak mahu kelihatan chubbby molat-molat dalam persalinan off white tu.. Er hari ni saya dah selamat breakfast nasi lemak, 1 pinggan nasi gulai kari untuk lunch, 2 pinggan nasi goreng untuk menu petang, 1 piring bihun+mee untuk menu malam..
(@_@)"


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone
Bila shazleashayla nak jadi trending dalam carian. Google search .. Hanis zalikha n fatin liyana dah jadi trending google search2011

Er, ade tak yang typo shahjazle jadi shazleashayla??? *pang*

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Thursday, December 15, 2011

Wordless Wednesday

I should start using anti aging cream!

Tuesday, December 13, 2011

Photoshoot click click click

Weekend ni one of my best weekend sebab dapat jumpa dengan incik fiancee setelah sekian lame tak jumpe.. And the klimaks isssss sebab dapat buat photoshoot dengan the famous celebrity fotographer Annas Easkey! Yeaaayyy.. Make up pon annas yg make up kan.. Curlaass annas, multy talented person!! I loiikkee..

Blog annas easkey:
http://akulelakidialelaki.blogspot.com

How annas @ studio? Garang?? Grrr annas tak de la garang sangat still boleh gelak2 tp TEGAS! Kalo korang still keras cam kayu walaupon dah diajar posing, Annas akan cakap "MasyaAllah", "Astagfirullah al azim".. Baguss tak? Aku tak nampak lagi la dia bawa rotan or pe ke.. Dan yang paling aku kagum Annas boleh ingat all his customer. Schedule yg annas arrangekan pon just nice. Lepas sorang2 datang ikot turn. So tak de la studio pack sangat..setiap kali customer dia masuk Annas akan cakap yg "ni yg *nama* kt fb tu kan" or "Ni maria yg kt bbm tu kan?" or "Sape name ye? Ooo--yee" Ishhh mmg die ingat la.. Bukan stakat nama dengan muka2 skali.make up pon zas zas zas dah siap.. Ohmaiiggood! Kalo ade talent cm ni, memang aku g keje dengan make up ala-ala g dinner yang vogue da vass la. One more kekaguman, untuk Muslimah yang pakai tudung, tak payah nak tanggal-tanggal tudung.. Just kelepet je yang kat depan tu.. My fiancee pon kene turn arah laen masa Annas tengah make up kan model muslimah dia.

Anyway, aku leh lupa lak bergambar ngan Annas. Ade la proof kan2..ish!! Annas sempat tunjuk kt aku gambar aku n fiancee time shoot.. Waahh like seriously tak sabar nak dapat kt tangan gambar2 tu..

Ini gambar yg smpat d snap swaktu di studio & after d shoot by my loyal hp..

Annas dengan gigih me'make over'kan modelnye.. adik baju oren tuh mmg cun melecun ala2 gadis melayu terakhir.. =) Baju biru belakang tu assistant Annas yang friendly =)

To AE good luck in your business..I loike orang2 muda yang pandai buka business & maju dengan usaha sendiri.. To Annas Easkey all the best ya!


Thursday, December 1, 2011

#6 Wordless Wednesday


Best wo0o dapat tarik veil pengantin..hahahah
Perlukan khidmat watak tambahan untuk wedding pict anda?? hubungi saya! =P