Followers

Wednesday, December 28, 2011

#9 Wordless Wednesday

Alhamdullilah, another dulang for him with budget less than RM100
Thank you for the Christmas Sales
Ooppss tie tak beli lagii =P

Dup dap dup dap
Rase tak sabar nak hias & settlekan segala
Cik NorClarita, cJ, cR & cQ..tolloooooonnggg!




Tuesday, December 27, 2011

130 days to go

Dulu.. dia kecil kurus kering kerempeng, tak ramai yang memerhati cuma ada 1 2 yang tertawan kerana jenakanya. tapi walau si dia begitu, si dia mampu mencuri hati kecil ini, bukan sahaja dengan jenakanya tapi dengan gentleman+keberaniannya.
*watermark yg irritating sengaja diletak untuk mengelak dicuri oleh pengusaha jamu 'gaining weight' perasan *

Now, dia bouncer aku! Amacam? berjaya tak aku men'transform'kan incik tunang..hahahah.. baru la ramai nak mengayat.. haip2.. sebagaimana si dia rantai & sorok hati ini macam tuh juga aku tambat hati si dia..
I love u so0o much!
Another 130 days for him to be my 'imam'

Ya Rabbi, Jadikanlah aku yang sempurna untuk dia & jadikan dia yang sempurna untuk aku agar kami saling melengkapi untuk ke Jannah -Mu



Monday, December 26, 2011

Takziah buat Che'Su

Al-Fatihah
Salam takziah buat auntie bongsu tunang ku, Che Su
Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas arwah & ditempatkan dikalangan orang2 beriman
seorang lagi saudara incik tunang yang sempat aku kenali cuma buat seketika
Arwah tinggal sebelah kawasan kejiranan ku.. tak sangka rumah arwah & rumah aku berdekatan, mudahlah incik tunang bertanggak jika datang ke Port Klang
Aku kenal arwah sejak zaman universiti lagi
Arwah pernah hantar aku sampai ke rumah & aku juga pernah menemani arwah ke hospital
Rinduuu.. Teringat senyum gembira arwah saat pertunangan aku & Incik Zeeman
Masa tu kesihatan arwah dah semakin menurun
lama juga arwah berlawan dengan sakit yang dihadapinya
Arwah pergi sehari selepas Anniversary perkahwinannya ke 16
Takdir dah tertulis sejak di loh mahfuz lagi
Hanya doa & sedekah yang mampu dititipkan buat arwah

Al-Fatihah


Saturday, December 24, 2011

La perfume'

Semalam berjaya membawa diri untuk bershopping another 2 dulang with Syina the fashionista auditor. 1 untuk 'Groom to Be' & 1 untuk 'Bride to Be'. Memang berbaloi la kuar shopping dengan cik Syina ni, she will fight & find your budget price..dan dia hafal semua bau2 perfume ni.. pergh! aku ni stakat hafal bau DKNY Delicious sebab dah ramai sangat2 orang pakai.. tapi kena bertekak juga ngan si syina ni memandangkan taste kami yang berbeza. Cik Syina ni seboleh-bolehnya tak bagi aku amek jenama-jenama yang biasa2 ni walaupon pada aku tak de la biasa.. Aku nak Guess dia tak bagi, alasan - haih.. jangan amek, nih bukan buat perfume.. biase sangat ni!.' Padahal aku suke je bau perfume Guess kaler pink tu..
Aku nak amek Anna Sui pon die tak bagi jugak!! Tapi yg aku pilih dia pon suka tapi dia tak setuju aku beli - perfume FENDI.. cantik woo packaging & isi dia. Cik Syina tak advice beli sebab over the budget.

At last!! With budget less than RM500 I bought 2 set of perfumes. Thank you for Christmas & YES Sale%!

Escada for me - Perfume, Body Moisturizer & Miniature

and Moschino for him - Perfume, After Shave Balm, Shower Gel & Miniature.. eh apasal si dia dapat lebih.. Ishk! *Jeles*

Macam mane la aku nak hias hantaran nanti.. Cik Nor Clarita, Cj & cR tolong pllzzzzz =)



Thursday, December 22, 2011

The countdown begins

I don't think I can manage 2 blogs (personnal & bride to be) . Therefore, InsyaAllah I will reveal one by one our story. Ini bukanlah sebuah cinta Romeo & Juliet mahupon Qaisy & Laila bukan juga adam adli & najib . Sekadar coretan untuk aku & my new family to be. Supaya kami tidak lupa dan untuk kami singkap kembali manis pahit kelat & segar kisah kami. Semoga laluan kami dipermudahkan & semoga si dia menjadi Imam ku hingga ke jannah.
Ameen



Wednesday, December 21, 2011

#8 Wordless Wednesday

Another dulang sudah terisi.. Alhamdullilah,.
Countdown "less than 20 weeks"
Semoga dipermudahkan segalanya



Tuesday, December 20, 2011

How to be famous?

Macam mana nak popular? kadang2 populariti ni tak terjangka & tak diundang.. kadang2 datang sebabkan suatu klik!
oh.. this is so dangerous ye adik2.. so, be careful with what you do - say -act!

Kerana 1 video ni
I've been proposed & I'm engaged

Jadi popular si Dena Bahrin ni atau mungkin dia dah lama popular aku je yang lembabes follow blog Dena. This video is so0o simple malah tak ade HD effect macam CST production pon. But isi yang touching & sweet buat ramai yang share. Terutamanya gadis (Dan bukan niat Dina untuk sebarkan video ni *kenyataan eklusif di blog Dena comel*) . Walaupon ramai yang ber├žouple tapi hakikatnya ramai juga yang mendambakan sebuah cerita cinta suci sebegini. Alhamdullilah..
Gigih betul aku sampai terjumpa blog si Nur Dianah Kamarul Bahrin ni.
Comeelll sangat
So sweet

Semoga cik Dena berbahagia dengan si dia hingga ke jannah. InsyaAllah

Jom terjah blog Cik Dena comel =)

http://denakamarulbahrin.blogspot.com/

click HERE for her georgeous engagement pictures. credit to EncikBigPhotography for ohsem gojes pict!



Monday, December 19, 2011

You STALKER


Hari yang not soo0o sweet kelat2 pahit
Geramnya kalau ade stalker & siap2 perli2 kat tempat kerja
o0ohh-M-G, boleh tak ko differentiate kan benda yang serious & not so0o serius
takkan la setiap patah perkataan yang aku taip or yang kawan2 or sedara mara aku taip kat facebook tuh ko nak amek serious wahai PUAN?
pleaselaaaa.. you wanna stalk me but at the end ko gak yang terasa kan?
I dare to wrote here because this is my blog
Do I care what is your feeling reading this
Do I ever give you the link???

Not in the Mood at ALL!

But, marah2 aku pon sebelum tidur aku still kene maafkan insan tu.
Itu rutin harian - memaafkan sesama makhluk sebelum kita ditidurkan walau seketika kerana kita tidak akan tahu sama ada kita akan bangun atau tidak keesokannya.

- Sucikan lah hatiku -
-Riangkan lah hati ku -
- Permudahkan lah perjalanan ini -
Ameen



Sunday, December 18, 2011

Tukar lagiiiiii

Hari ni tema mjlis tukar lagi.. Hari tu mak nak merah putih. Hari ni lepas tgk khemah kahwin org laen yg warne merah putih with 'sarcastik comment'- macam UMNO.. My parents nak tukar tema lagi purple but I request purple pink..yeay.. Tp adik aku request purple peach pulak..haihhh sape nak kahwin ni??

Tetapi request tanpa kompromi dari my mum ' baju kahwen kamu kene warne putih gak taw!"
Adoyaaii kene berusaha lebih gigih untuk turunkan berat badan sekiranya tidak mahu kelihatan chubbby molat-molat dalam persalinan off white tu.. Er hari ni saya dah selamat breakfast nasi lemak, 1 pinggan nasi gulai kari untuk lunch, 2 pinggan nasi goreng untuk menu petang, 1 piring bihun+mee untuk menu malam..
(@_@)"


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone
Bila shazleashayla nak jadi trending dalam carian. Google search .. Hanis zalikha n fatin liyana dah jadi trending google search2011

Er, ade tak yang typo shahjazle jadi shazleashayla??? *pang*

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Thursday, December 15, 2011

Wordless Wednesday

I should start using anti aging cream!

Tuesday, December 13, 2011

Photoshoot click click click

Weekend ni one of my best weekend sebab dapat jumpa dengan incik fiancee setelah sekian lame tak jumpe.. And the klimaks isssss sebab dapat buat photoshoot dengan the famous celebrity fotographer Annas Easkey! Yeaaayyy.. Make up pon annas yg make up kan.. Curlaass annas, multy talented person!! I loiikkee..

Blog annas easkey:
http://akulelakidialelaki.blogspot.com

How annas @ studio? Garang?? Grrr annas tak de la garang sangat still boleh gelak2 tp TEGAS! Kalo korang still keras cam kayu walaupon dah diajar posing, Annas akan cakap "MasyaAllah", "Astagfirullah al azim".. Baguss tak? Aku tak nampak lagi la dia bawa rotan or pe ke.. Dan yang paling aku kagum Annas boleh ingat all his customer. Schedule yg annas arrangekan pon just nice. Lepas sorang2 datang ikot turn. So tak de la studio pack sangat..setiap kali customer dia masuk Annas akan cakap yg "ni yg *nama* kt fb tu kan" or "Ni maria yg kt bbm tu kan?" or "Sape name ye? Ooo--yee" Ishhh mmg die ingat la.. Bukan stakat nama dengan muka2 skali.make up pon zas zas zas dah siap.. Ohmaiiggood! Kalo ade talent cm ni, memang aku g keje dengan make up ala-ala g dinner yang vogue da vass la. One more kekaguman, untuk Muslimah yang pakai tudung, tak payah nak tanggal-tanggal tudung.. Just kelepet je yang kat depan tu.. My fiancee pon kene turn arah laen masa Annas tengah make up kan model muslimah dia.

Anyway, aku leh lupa lak bergambar ngan Annas. Ade la proof kan2..ish!! Annas sempat tunjuk kt aku gambar aku n fiancee time shoot.. Waahh like seriously tak sabar nak dapat kt tangan gambar2 tu..

Ini gambar yg smpat d snap swaktu di studio & after d shoot by my loyal hp..

Annas dengan gigih me'make over'kan modelnye.. adik baju oren tuh mmg cun melecun ala2 gadis melayu terakhir.. =) Baju biru belakang tu assistant Annas yang friendly =)

To AE good luck in your business..I loike orang2 muda yang pandai buka business & maju dengan usaha sendiri.. To Annas Easkey all the best ya!


Thursday, December 1, 2011

#6 Wordless Wednesday


Best wo0o dapat tarik veil pengantin..hahahah
Perlukan khidmat watak tambahan untuk wedding pict anda?? hubungi saya! =P




Sunday, November 27, 2011

2 In 1 yang lovey dovey


cuti 3 hari sabtu ahad & isnin sebab maal hijrah
3 kenduri kahwen dirai
semalam attend kenduri di Port Klang
Hari ini 2 majlis kenduri
Mio & Moja @ Stadium Kelana Jaya

Hafifi & Yumiza @ Kompleks Tabung Haji Kelana Jaya

and.... BBM Message that ruin my mood
: Maria datang office tak hari ni
...
: Esok datang office tak??
..
System Hy-per-ion buka hari ni..
..
kene siapkan adjustment
...

haaaaaaaaaaaaaaaaaaaiihh... cuti 3 hari.. tapi aku tak dapat pon nak luangkan masa dengan family sendiri.. apatah lagi Quality time =(


Saturday, November 26, 2011

Sivik hilang

Kerana tiada kesedaran sivik kereta aku dah jadi mangsa.. Aku taw la aku park kete 2 3 hari tak gerak2 dari parking tu. Tp tak payah la baek hati sangat sedekahkan agar2, habuk rokok semua tu atas kereta aku. Kenapa la mentaliti org yang dok tinggi2 ni tak setinggi tempat tinggal dorang.

Segan aku drive g office n balik port klang dengan sisa kueh & daki2 tu.. Eeuuuuwww

Car wash kat bangsar penuhhhh.. So anta kt tmpat biase kt port klang. Tp ramai org gak.. Lamanya tunggu.. Haih.. Pas ni nak g kenduri kawen lak. Sempat ke tak ni??

Friday, November 25, 2011


teension dengan kerjaya sendiri.. org laen buat taik aku gak yg kene marah..bila pemimpin memimpin dengan emosi!! tension taw



Thursday, November 24, 2011

#5 Wordless Wednesday



1 dari dulang hantaran dah terisi =)
Tak sabar nak bace




Tuesday, November 15, 2011

My Diet Journey



Disebabkan hari hujan
Perut dah nyanyi lagu keroncong
Maka saya telah membeli ini

Result: Diet Day 1 FAILED
Dah la tertangguh sebulan lebih dah.. Failed pulak tu..ish2 *geleng2 kepala*

Berat sebelum makan 55.3kg
Berat selepas makan, errrr tunggu i menyahtinja dulu ye =P




Friday, November 11, 2011

11 November 2011

Apa jadi pada tarikh ini??? 11-11-11

  • My best friend, cQ solemnization. cQ rakan saya sejak zaman matrikulasi - Matrikulasi Gopeng, Perak. Super duper tahniah! Akhirnya percintaan kampus mereka ke jinjang pelamin. Bakal husband cQ, incik Zahid ni la yang kenalkan aku dengan incik tunang. Incik tunang adalah rumet incik Zahid time zaman kampus dulu.. Owh rindunye zaman kampusssssss..

My BFF sejak zaman kampus. Picture edited by cJ

  • My best friend solemnization - CikIpah. CikIpah rakan saya sejak zaman sekolah menengah - Sek Men Keb Alam Megah, Shah Alam. Ini adalah zaman super super nakal kami. CikIpah ni memang BEST, tak pernah aku tak gelak kalau CikIpah ada. Nakal kami ..issshhhh... *geleng2 kepala* Masa sesi petang kitorang akan tulis surat kenakan or memang nak berkenalan dengan senior sesi pagi. Tinggalkan surat bawah meja. Dapat balasan pula tu..pergghh *blushing*.. pastu call senior2 handsome. Dulu nampak macam dorang handsome. Sekarang, MasyaAllah.... apsal la kitorang salah target.. =p Nombor telefon memang senang la nak dapat. Almaklum la title sebagai pengawas membolehkan kitorang masuk pejabat & amek rekod2 dalam buku. Masa tu mana ade yang guna handphone. Semua pakai telefon rumah.. Paling dasyat, bagi hadiah penapis kat cikgu laser.. ngetop2 nama time tu.. o0ppzz... Owwhhh rindunya zaman sekolah

My BFF sejak zaman sekolah. CikIpah dua dari kanan.
  • My Bakal Bapak Mertua solemnization.. errrr, ni tak boleh komen banyak. Hopefully dia dapat jodoh yang baek2 & rajin. So, aku tak payah la masuk dapur nanti. *Pang!!!*

Psssttt Dulu aku pon plan nak kahwin pada tanggal ni.. hmmm nasib baek tak jadi. kalau tak confirm kelam kabut.



Thursday, November 10, 2011

I am bride to be

ehem ehemm.. mengonlinekan diri dari kg Telok Bakong, Bota, Perak
perghhh.. line internet yang superb..yippiieeee
Alhamdullilah, sempat juga menghadirkan diri untuk wedding cQ kat Ipoh. Kalau aku tak pergi, sian kat cJ kena bawa 100pcs cupcakes & barang-barang cik Andam dia naek keretapi.. isshhk kesian2.. agak cuak juga bila tengok cQ punya doorgift & semua barang untuk her wedding.. alamak, banyak nye nak kene fikir.. lebih2 lagi bila cQ advice kene start sket2. cQ start her wedding preparation right after her engagement.. aku, after engagement sengih sana sengih sini, menikmati hari2 bahagia + keserabutan bebanan kerja di office.
another 6 months nak kerja kahwen baru la terkial2.. O-M-G
plan nak diet pon tak jalan-jalan.. makin laju tangan suap makanan ada la.. pheeeww

Now, mata aku dah berpinar-pinar tengok budget kerja kahwin. datang office berpusing-pusing pulak kepala otak nak buat budget untuk branches! tsk!! Budget task memang tak boleh nak dipisahkan (@-#)"


Bila dapat quotation dari videographer & photographer lagi la aku rambang mata.. kejap nak yang tuh, kejap rasa nak hire yang nih. Rasa macam nak shooting photosho0t banyak2 kali dengan outcome yang super duper cantik & kreatif.. owhhhh susahnya bila terlampau banyak pilihan tetapi poket tak berapa nak tebal.. sape ade cop duit?? bagi la aku pinjam.. pehhllleezzzee =p

Yess.. i really fall in love with pre-weds, solemnization & wedding reception photos & video
Seronok tengok gambar2 bahagia bakal2 pengantin with the cute pose

Saya admit saya photogodikzz, ade ko kesah?

owwhhh rindunye dengan incik tunang
pssstt esok 11-11-11 saya dapat mak mertua tiri
harap2 semuanya okiesss
(-o-)







Saturday, November 5, 2011

Salam AidulAdha

Dengan sisipan gambar raya puasa, saya titipkan ucapan Selamat Hari Raya Aidiladha to all my readers..

Huaaaaa raya haji kali ni saya tak balik kampung. Rindu nak makan rendang & lemang Mak Tua yang super duper nyummmmyyyyyy

Kelat Manis Si Dia

Kalau tanya pasal incik tunag, dia ibarat manis campur kelat.. =P
Dah setengah tahun @ 6 bulan tak jumpa, rindu taw..padahal incik tunang bukan duduk kat oversea, dia cuma duduk near to the sea (East Coast - Ganu kitooooo)
Kebetulan incik tunang ade training kat KL..yebeddaaabeeduuu..so, semalam plan nak keluar office awal punah ranah sebab kena siapkan fo-recast budget exercise. Tsk!
But i manage to meet him walaupon sesat barat.. yerp, aku memang tak biase jalan2 kat KL ni. Kompom aku redah & explore semua sebelum sampai destinasi..
Incik tunang nih pon aku tanya hotel mane, die story mori depan Lorong Haji Taib la.. dekat ngan chow kit & Sogo la..
Nasib baek la aku mintak incik tunang bagi alamat Hotel Cititel Express tempat incik tunang course.. Rupe2nye kat Jalan Tunku Abdul Rahman (TAR)

Saya: Nasib baek la minta alamat.. Nape la tak bagitaw kat jalan TAR.. bla bla bla bla..bla
Incik tunang : La sayang... kan semua jalan kat KL ni jalan tar..mana ada tanah merah

Marah & Rajuk aku automatik transform to gelak

No wonder la jejaka2 lucu dalam maharaja lawak tuh laku..
Funny is important element for Women soul that Men should have

<3 <3 <3

Rindu saya tak habis lagi!






Wednesday, October 19, 2011

Pieces by pieces

Wedding preparation is just like a jingsaw puzzle for a person like me.. I don't have duit seguni nak bayar kepada weddding planner..

1 of the big part of my wedding reception DONE! 25%
Next week, trip untuk booking pelamin pula

Yes, I know its too early but I'm happy tengok mak & abah yang excited buat preparation for my weds.

I am glad to have family & friends. They are part of my BIG wedding planner that I always TRUST & LOVE


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Wednesday, October 12, 2011

Si comel


My cousin doughter Alea
comeelllllnyeee
geram taw!


Wednesday, October 5, 2011

#4 Wordless Wednesday


Dataran Nostalgik Depoh
Tapak awal pendarratan migran India di semenanjung Malaysia

Siapa tahu?
i rasa macam nak bagi hadiah je
=)



Friday, September 30, 2011

akibat solo

Ni lah akibatnya bila berjalan sorang2 terawang-awang
otak pikirkan kejeee je
Yeayyy.. alhamdullilah.. dapat cuti last minit
ada balance lagi 16+1 (cuti C-S-R) hari cuti yang kene clearkan tahun ni
banyakkknyeee & payahnyeee nak diapprove =(

tadi nak lunch di Mid Valley tak berjaya, parking FULLLL!
so, beli je la nasi bungkus tepi jalan
then, nak online punye la lembabes sebab usage quota bulan nih tak terlebih-lebih
terpaksa la aku melepak online kat kedai kopi KL Sentral

nih semata-mata nak cari lagu untuk download for karok session tomorrow
ntah sape la nyanyi sok
kawan2 yang dah jadi artis semua busyyy.. artis la katekan
kompom la busy kan, kalo tak busy memang artis tak laku la namanya
Godaan jalan sengsorang, aku terbeli 5 bungkus (65g each) Keropok kentang Cottage Fries Wise
Harga promosi!! RM10 per bag. Percuma recycle bag.. yeaayyy

akibat nafsu aku terbeli gak Famous Amos biscuit
damn! habis diet aku..
macam nak extent start diet je
ari2 timbang tak turun2
still 54.9kg
ngeriiiiiiii

p/s: anyone nk pergi tengor teater The Secret Life of Nora?


Tuesday, September 27, 2011

Spam aku mencikk ko



To readers yang dah ter'click'


i'm sooooooooooorryyy
dear
emel aku kene spam pagi tadi
and i'm sure its from my yahoo & bb contact list
semua dapat emel yang sama
nasib baek la tajuk emelnya tak PORN Porno atau 18sx
besttt tuh tajuk dia
ada perkataan BOS
macam taw je situasi aku
dah cerdik gak cecacing2 worm trojan virus & seangkatan dengannya
anyway, aku tak click, korang click ke?
ape yang kluar

how my blog pon dapat entry spam?
nih gara2 blog boleh di update through emel
so automatically gak spam tuh masuk kt entry aku
but DONT worry! my blog tak de aktiviti atau unsur2 negative itu
sorry again readers2!

thank you.. love u.. & come again visit my heart