Followers

Tuesday, March 22, 2011

Thai Taste Restaurant

Thai Taste Restaurant, Damai Laut
Lapar beb, nak cari makan kat sini yang murrrrrrrah memang payah
sebab kalo korang nak keluar di malam hari, baek tak payahlah nak redah gelap-gelita
klo yang berani nak redah tuh, memang thumb up la sebab memang banyak gerai2 & restaurant2 yang sedap2 kat area lumut
fresh seafood!

so, bagi kami2 yang redho tak brani nak tempoh gelap-gelita ni,
the choice is only restaurant2 dalam hotel Swiss Garden
banyak juga la pilihan
kalau tak silap ade 8 restaurant (tmasuk lounge bar)
so, disebabkan dah pukul 9 malam, kitorang pilih yang lambat tutup & paling affordable
Thai Taste Restaurant! RM98++ for 4pax, close @ 10.30p.m
SEDAP!!!



inilah set 4pax tuh
senang bila dah ade set, tak payah nak pikir2 lauk ape
tapi serius aku tak ingat name lauk nih
semua dalam bahasa Thai
tapi aku still boleh mterjemahkan lauk2nye dalam bahasa melayu..wahhlaaa
ade 5 jenis lauk & 1 pencuci mulut

masa datang, awal2 kami dah d inform makanan lambat sket sebab customer ramai
so, tak boleh nak hangin la sebab awal2 dah d inform
tapi yang kelakarnya lauk2 yang datang kat meja kitorang dah di double!
first, mase tom yam sup kali kedua
semua buat muke terkezut kecuali aku yang boleh susun ayat

"eh..boleh gak tambah. lapar nih!"

cJ, dah jegil mata dengar ayat aku..hahaha.. cancel la dik.

then datang pula lauk sayur beserta explanation konfiden dari cik waitress
"Miss, sayur kailan dah habis. Jadi kami ganti kailan ikan masin dengan sayur2 ni..bla bla bla"

kitorang dah pandang2 lauk atas meja..

cJ explain balik
"eh lauk nih same dengan ni kan?".. sambil tunjuk lauk sayur yang dah separuh habis atas meja.

memang tak boleh blah tengok muke terkezut waitress tuh.. serius aku & cJ tak boleh tahan gelak.. kaw2 kami gelak sampai kluar air mata. maka kecoh la sebentar di dapur mereka.

tapi aku rse ade 1 lagi lauk extra yang tak de dalam menu tapi kitorang dapat.. lauknye ala2 ayam rendang.. tapi kitorang baham je la dengan penuh tawaduk..

burrpp..alhamdullilah..


berphotogedix adalah harusss =)



2 comments: