Followers

Thursday, January 3, 2013

Review Le Meridien Hotel, Kuala Lumpur

Kebetulan agak bertuah dapat peluang menginap di 5 star hotel Le Meridien Hotel, Kuala Lumpur
Ayien my BFF offer temankan dia kat hotel. Untung betul company Ayien offer bilik hotel sorang satu sebab malam tu dia ade dinner. Di sebabkan Ayien takot nk dok sorang & x havoc la weh nak dok sorang2 haruslah jemput kitorang yang havoc ni aku & Awied =)
  
Hotel ni terletak bersebelahan dengan Hilton Hotel & KL Sentral
So easssyyyyy nak pergi sini

Dari KL sentral dah boleh jumpa signboard ke Le Meridien. Just ikut tangga  yang menuju ke KFC

Here we are! Bangga ada signboard surau

Dah sampai sana kena la tunggu Ayien sampai with her key. So classy lobby dia. Yang aku ni datang macam  mak cik2. Penat weh baru balik dari office
Reception area are so0o blue

Nice view

Our bed.. oohhh so comfort! Kongsi  3 orang satu katil Nasib baik gak Ain cancel nak join.. kalau tak harus ada yang tido atas sofa


Inside the wardrobe as usual ada iron board & iron. The unusual thing yang i spotted here is torchlight!  This is the first hotel yang aku jumpa torchlight. Teruja walaupon aku tak guna benda ni

Another unusual thing are umbrella, brushes and recycle bag.. whoaa.. so complete
As usual, kalau masuk hotel mahal2 ni harusla ade in-room slippers. 

Toilet yang bersih & wangii... ada bathtub.. yeay...Sangat segar dapat berendam dalam warm water 

Auto ceramic toilet. Tapi yang tak best sebab tak ada paip/ water host
Haa.. kalau agak2 ada emergency or semasa membuang teringin nak apa2 boleh la call room service. Telephone ada  kat sebelah mangkuk jamban nuuunn


Bahagian dalam toilet. Susun letak & desing memang kemas. Banyak juga complimentary mineral water yang hotel ni bagi. Dalam toilet ada 4 botol. Kat luar ada lagi 2 botol

BFF ever
Dah lama tak tangkap gambar dalam toilet. tetiba terasa muda remaja =P

Haaa.. ambek ko.. ada 4 jenis gelas; cawan kat sini
Air sejuk, air panas, wine (haram)
Inside the fridge. Jangan gatak2 ambil. Gile mahal  harganya 

Hotel menu kalau agak-agak poket tebal & bontot berat nak jalan pergi cari makanan kat KL sentral tu boleh la order dari atas katil
Semuanya boleh dibuat dari atas katil. All the button is here. Takkan la nak angkat jari & tekat button pun malas. Dah kronik tu

Kalau nak cari kiblat cuba la buka laci-laci. Arah kiblat ada dalam laci. Juga bersebelahan dengan katil

Sebelum datang semangat masing-asing berkobar-kobar nak bincang pasal bisnes. Bila dah bersama nan ado. Baiklah rehatkan otak & minda dari berserabut dulu. Aktiviti yang berjalan dengan lancar is mask time. Thank you ayien sebab sponsor mask. Ayien baru balik dari Korea. So, Ayien belikan kitorang mask & shawl
 Okies. till here
overall aku rate 4.5/5 sebab aku kan kedekut markah,..hahah






1 comment:

dhiera said...

best ye hotel ni! tapi x mungkin dok sini kalau berbayar sbb dlm KL je.