Followers

Tuesday, October 22, 2013

Surprise at 39 weeks & 2 days

Semakin menghampiri 40weeks which is tempoh matang little precious in my womb.. dup dap dup dap
Aku dah start bercuti dari tugasan pejabat. Feeling sangat-sangat fresh & energetik. Ambil masa juga untuk recover. Hari Sabtu aku masih ke office untuk menyiapkan kerja-kerja yang tertangguh termasuk juga la menjawab online learning yang wajib untuk dapat point balance score card nanti.
Semuanya demi bonus. Harap ada rezeki untuk kami sekeluarga March nanti. 

Walaupun dah start cuti, my mom memang suruh buat kerja-kerja rumah. Lots lottssss of house chores. So jangan ingat aku start cuti dok rehat-rehat goyang kaki je. Kaen baju nak basuh pon guna kudrat tangan tenyeh-tenyeh okeee.. My parents dah stop berniaga. Dah get ready nak jaga cucu-cucu.. so its time for spring cleaning! Dan inilah waktu-waktu kritikal untuk aku get ready kemas-kemas barang my little precious. Cuci2 sterilizer susun atur & macam2 lagi la

Hari ni ada BIG SURPRISE for our family. Subuh2 mak dah jerit-jerit panggil aku dalam bilik. Rupa-rupanya mak nak minta sikit air zam-zam & kurma. Adik ipar aku dah masuk wad get ready nak beranak.. whoaaa... 2 weeks++ earlier dari expected due date. Memang dah potong que my little precious. Ini yang buat aku tambah debar.. hahaha.. Cousin2 my little precious semua dah kluar..Esok InsyaAllah kami akan pergi melawat cucu sulung keluarga kami. Agak jauh juga nak gerak dari Port Klang ke Semenyih..  So, little precious in my womb please be good to ibu & ayah ye. Jangan on the way dah excited nak keluar.. hehehe

Hari ni juga aku pergi ke DEMC untuk routine check up. Alhamdullilah kepala baby dah masuk laluan, Doktor dah bagi date if by 31stOct my little precious tak keluar lagi. So get ready with induce.. whoooaa.. so, bilik semua sudah dibooking. Estimated baby weight now is 2.8kg. Just nice.. Berat aku?? 71kg.. *jawdrop*. Whateva pun, aku harap boleh deliver my little precious dengan normal, mudah, selamat & sihat. amiinnnn....
Dah tak sabar pulak rasanya. 

=)









2 comments:

Norhazrina Abdul Hamid said...

wah nak bersalin dah..besnye!

shazlea shayla @ maria said...

Alhamdullilah RIna Hamid, saya bersalin selepas sehari entry ini ditulis.

Next your turn pula. semoga semuanya dipermudahkan ye =)