Followers

Sunday, September 29, 2013

9 months already

Alhamdullilah..
Dah 9 bulan aku mengusung diri dengan 2 jantung. 
Today 29 September 2013. Officially at 36weeks =)
Kaki dah mula nampak macam nak membengkak. 
My baby always active. tendang sana sini.. hehe,, dan dah pandai nak lari-lari ye. 
Last 2 weeeks masa check up kat KK again she kick the doppler. Lepas tu pusing sana sini sampai susah nurse nak cari heart beat. Huhuhu.. A few months later main kejar-kejar dengan ayah & ibu pula ye sayang. 
Dup Dap Dup Dap

Aku dah officially berpindah dari bilik sewa di Bangsar to my parents house. No more roomates & housemate life yang kunun macam zaman muda-mudi. heehhe
Esok dah kena bangun awal. Have to drive alone from Port Klang to KL. Gosshh!
Mesti ngantuk dan letih. Aku harap boleh balik awal walaupun esok bderet schedule meeting. Minggu lepas berderet balik pukul 9 or 12pm!! Peak period sungguh. And tonight i  might have to burn mid night oil. Esok ada meeting awal-awal pagi. Material tak siap lagi.. aduhaaiii.. 
Ya Allah berikan lah kami kekuatan & kemudahan
Permudahkan lah segalanya
Aminnn




Tuesday, September 24, 2013

#throwback check up @29weeks

Today i am at stage 35weeks & 2 days pregnancy

Throwback for 29weeks -13 August 2013check up. Lepas raya and bila dah masuk 7bulan memang plan to start check up dengan hospital yang ditarget untuk bersalin. So i choose DEMC. 
Sebabkan aku datang without appointment & betul-betul after raya, ramai doktor perempuan yang not available. Disebabkan nak tahu sangat jantina baby, aku proceed check up dengan Doctor Zamri. 
Overall, doc terangkan dengan detail gambar2 scan tu. Bila aku cakap sebelum ni pernah scan tapi tak nampak jantina, doc cakap jantina tak penting nanti hari-hari you boleh tengok jantina dia..hahahah. Masa scan, our little baby tak mahu tunjuk muka. Nampak sipi-sipi je. 

At last we know it's a girl!! Next appointment aku booking dengan doktor perempuan. Sebab sebolehnya-bolehnya aku lebih prefer doktor perempuan. Sebelum balik kami dibekalkan dengan gambar scan, gift pack & cd video baby. Excitednya! Alhamdullilah

Lepas habis check up terussss zass shopping barang baby. Pink colour mendominasi..

video
1 of the few videos dalam cd =)