Followers

Thursday, July 2, 2009

dari.tanah.tumpah.ilmu

<<25>>
weee...4 hari 3 malam berhu'ha kembali di bumi Sintok
aku rindu berada d jalanan itu
tempat yang aku konfiden utk drive tanpa kompromi



2nd day kitorang pergi layan transformers..see (below) how available it is..tiket still available walaupun kitorng g bli sejam awal..klo kt KL jangan harap la..macam si Syine ckap "beratur sebelum kaunter buka, transaksi jual beli pukul 1, and seat VVIP yg paaaallllliinnggg depan'
aku : erk..?





saat-saat inilah otak jam nak fikirkan 8tvt patut..ish2..akibatnye cJ si driver telah membawa kami ke tasik Jitra jam 2 petang..2 petang!! (setelah sesat hingga ke polimas..amat malu bile 4 tahun menghuni di Kedah tapi tak pernah menjejak ke tasik jitra) pe kejadahnya nak buat??? kejadahnya, kami bawa masuk si myvi ke tempat parking berbayar dan usha sana usha sini usha sana..hampeh..sangat blur..hanya air cendol yang berada dalam kotak idea ketika ini..dan saat itu baru perasan ada free car park tak jauh dr kami..hampeh lagi..



akhirnya kami merelakan diri masing-masing untuk berada di JM sekali lagi..aku tahu..harapan cJ adalah untuk berjumpa si jejaka transformer semalam..hahaha..gatal bulanan datang lagi =P tik tok tik tok habis pusing JM still tidak ketemuan dengan apa2 yang menarik. hajat nak minum cendol pun tak kesampaian bila dialog yg telah di edit di bawah berlaku



cJ: Dik, bg cendol 3

Adik air: cendol tak de la kak

Cj: Lor. kitowng dah kempunan ni..alar..bagi air buah lar

Adik air: Air buah pun tak der..kitowng

baru je buka

cJ: abeh yang kt menu tuh ape??

Adik air: tuh sample je



Baru buka???dah pukul 3 petang baru buka?? padahal kedai nih yang baru buka bisness..sample?? pada firasat aku, klo sample mesTlah boleh try. So, akibatnya mungkin kerana kami berdaulat aku menjdi saksi di tempat kejadian seorang pekerja kedai makan jatuh tergelincir tapi tak terlentang..hahaha





selesai menketedrah hidangan ini.kami lesapkan diri semula ke tasik..sowie cR..xmo naek itik since we are camwhore...hasilnyer...





on the way pulang kami singgah ke kedai makan yang agak popular di lebuh raya changloon..semata2 nak menikmaT cendol..xsampai changloon lg sebenarnye...shedap tp makanan mcm jahanam + haram hampir sejam menunggu tik tok tik tok..hasilnya, tak wajar kamu menghidangkan ayam basi di dalam paprik cJ..tak wajar kamu sekadar menggolek-golek sayur kerabu di dalam nasi goreng cR yang dah sejuk bedi..tak wajar kamu menghidangkan mee goreng yang digaul mesra bersama kicap dan cili yang tidak berapa mesra..dan amat tak wajar kami lupe kamu mmg popular dengan jenama cendol mu dan bukan kerana makanan gorengan mu..~betul kata Dr M, manusia

mudah lupa



The last day..kami turun ke Ipoh yang dirindui untuk jumpe dengan cQ yg dirindui..tp hajat yg se'true-true'nye ialah menikmati mee kari Haji Daud Mat Jasak. cQ bw kami ke cwangan di GM..weeee..kepuasan maksima..klo perut gumbira hati pun gumbira...rase macam nak offer diri ajak Haji Daud buat francais di JJ Bukit Tinggi..kamu labur saya makan..ehe..seyes aku mahu lagi..kamu??



asid borik pon asid borik la..burrrpp




2 comments:

shazleashayla said...

erkk..aku rse entri yg agak serabai & xteratur susuk tubuh nyer..maaaaaappp =P

n0n0n said...

huhuhuhuh....mee kari....rindu mee kari