Followers

Friday, July 10, 2009

geng.budak.sekolah.PART 1



23 tolak 5 = 18
18 tahun dah aku belajar secara formal tadika --> skhicom --> sktam --> smkam --> mrsmJ --> kmpk --> uum..
zaman sekolah rendah aku suke tgk style akak2 senior sekolah menengah..dah sekolah menengah aku suke tengok siswa siswi u pulak..dlm hati bile la nk jd cm downg..bile dah masuk u, aku suke tengok orang yg bekerjaya pulak..bekobar-kobar nak habis belajar..nak pegang gaji..nak msuk ke sana sini..tp bila dah berjaya habiskan pengajian..dah hampir menapak ke alam kerjaya..apa yang terlintas dalam kotak fikiran "best nye belajar''..seyes..rase macam nak berpatah balik..macam nak smbung je master or even prof paper..tp mampu ke buat if without scholarship anymore *sighhhh..

rewind

''skhicom''
sempat menjengah 2 tahun sahaja di sana..tapi aku masih ingat kawan2 di sana..i still remember their name.. norita moksin my ever bestfren till now indrie sapta saraswati dak kelas aku..dok sebelah aku..half indon, half malaysian..n kitowng akan gilir2 bli nsi lemak n makan share2.. wahab..ketua kelas yang chumil.first admire kot..hahaha..aku punye blur tak tahu kat mane kedai buku..smpai cikgu pun fed-up nak terangkan..so cikgu amek inisiatif suh wahab tunjukkn..wahab lak amek inisiatif pegang tangan aku smpai kedai buku..whoa..bertanggungjawab sungguh budak kecil nih..mungkinkah die takot aku ilang??dup dap dup dap bunyi drum dalam hati aku..uishh..TQ cikgu..ngee..(kecik ati incik ziman kalo die bace..jgn bimbang skrg kamu sorng yang saye admire!).. liyana othman hmm..budak nih aku terjumpe balik time kat matriks..tak sangke u..ehe.. cikgu rozana cikgu english yang totally match kn warne pakaian from top to toe..klo die pakai baju warne merah, keychain die pun pasti warne merah..fuuhhh


''sktam''

di paksa berhijrah since SKHicom dah tak mampu menampung jumlah murid yang semakin ramai..kawasan perumahan makin bertambah..hmm... i'm d first batch here..darjah 3 tanpa senior..wallabee..fasiliti semua masih baru...harapan cikgu-cikgu pun tinggi...Pn siti sabariah guru kelas dari darjah 3 sampai darjah 6..hmm quite garang..still ingat lagi ayat die "NAPE TAK BUKAK TINGGKKAAPP????IGT DOK DLM GUA KE???" tuh baru pasal buka tingkap.tp kalo kamu mahu disayangi kamu mestilah success dlm ujian n jgn lampi dlm kelas..kompom die tak garang dengan kamu..sonok taw jadi murid kesyayangan.. Uztaz Zulkifli uztaz paling sporting! Cikgu Tengku Hassan dulu aku pelik nape depan name die ade tulis Yang Mulia Cikgu Ivy + Cikgu Zul kantoi bercintan..dah la adegan ngorat mengorat depan anak murid..haaihh..Pn Aina.. i adore her..Guru Besar paling dedikasi..banyak share story dengan kami..kamu sumber inspirasi aku & aku pasti kejayaan2 kami takkan tercipta tanpa kamu yang mulakan. Dan aku bangga menjadi generasi pertama SKTAM..many thanx 2 cikgu2 yang sanggup mulakn kelas tambahan seawal 7.15a.m semata-mata untuk kami..agak2 cikgu2 skrg sanggup x?


"smkam''

first day kat sekolah nih aku rase nak nangieS..seyes aku cm x mo sekolah kt sini..separuh hati menyesal nape x isi form sek asrama..separuh hati lagi kate yea
ayy x yah msuk asrama..no ragging..
hmm..aku x shuke sbb fsiliti kt sini buruk.kt sini aku bukan lagi first batch utk demand2 semua bende2 baru..haihh..vandalisme sana sini..meja penuh pesan2..tp lame2 aku dapat sesuaikan diri..apetah lagi bile berjumpe dengan kamu2 yang happening sampai oowhhh i pening..ipah amal liza anis nor too much 2 say too much noise too much experience! masih kamu ingat kenakalan kamu-kamu menghadiahkan seorang guru penapis beserta nota "mulut jgn lancau''..? haih..x sangke kamu2 terlalu berani..aku kamu jadikan kambing putih manakala kamu-kamu mengaku jadi kambing hitam..alasan: maria, pas nih ko bole back-up pe2 hal sbb name ko still clear.. wahhh..bijak sungguh idea mu cik ipah..igt lagi kah di saat-saat kamu mefotokopi surat perletakan jawatan aku sebagai murid yang berbaju koko? ehe..aku
terlepas kerana sudah say gud bye 2 smkam at that time..tp kamu-kamu pula yang kene perli dalam mesyuarat kerana isi surat yang kamu titipkan itu..bait2 perli : ewah ewah suke suke je anta surat then terus kompom sendiri pengesahan pletakan jwtn.. akibat kejadian2 tersebut maka adalah seorang cikgu yang telah di label sbg cikgu cendawan oleh kamu kamu..
kamu-kamu & aku-aku juga dah salah guna kuasa baju koko sbb kite2 dah mencuri detail2 si gantang-gantang..ngee..zaman dulu mane ade hp nk mengayat..so, kene la cari no fon rumah..rse cm nk senaraikn je insan bertuah yang telah di curi detail nye..tapi..mariaaaaaaa..~STOP
contoh contengan..er..mmg 100% xde bakat menconteng



continue~




6 comments:

n a r d indie winkie said...

betul2. bile dah abis blaja, kita rindu zmn blaja dulu. aduh..rindunya.

sepiah haha said...

aq rs aku knl la indri tuh. liyana pun aku knl kot. darjah sm aku kot kat alm megah . aaaaa cikgu siti aku pun suke dia!!! ustaz zul pun aku ingt gaks...cikgu ivy? nm cm pnh knl tp x ingt..

shazleashayla said...

cikgu ivy aku rse ko xsempat knl la..time tuh darjah 5..kene ngorat ngn cikgu zulakrnain..ko taw x, cikgu zulkarnain tuh mgigil time bce ikrar hari guru..wakaaka

p/s: apsal ko x gune blogger i.d ko huh?? =)

n0n0n said...

kmpk?adakah batch tahun 2003?huhuhuhu....

shazleashayla said...

nonon..sy batch spm 2003 so kmpk batch 2004/05 la kn??? =)

senior sy kah????dak laki mesT ade pengalam bjln jaohhhh utk ke kuliah kn kn??ehe

n0n0n said...

laaaaa...kira junior aku la ni....tp tak kenal pon...wakakakaka...mmg dlu kne jln jauh...damn penat...huhuhu...