Followers

Tuesday, September 8, 2009

..Pengalaman-mendewasakan-dia..

Kisah ini benar-benar terjadi padaku sewaktu aku kanak-kanak dahulu.
Ayah aku suka memberi amaran padaku dengan menjeling garang jika aku membuat sesuatu yang tidak disukainya. Contohnya, jika ke kedai, kalau aku mengambil gula-gula, dia akan menjeling padaku bermakna aku disuruh letakkan semula gula-gula itu ke tempatnya semula.

Suatu hari,aku mengikut ayah ke surau untuk solat maghrib.Ketika sedang rukuk, aku melihat kain pelikat tok imam tersepit di celah punggungnya. Aku yang 'konon'nya ingin membantu, terus menarik kain yang tersepit itu. Ayahku yang sedang solat terus memberi jelingannya padaku. Aku pun faham maksudnya itu, lalu terus memasukkan semula kain pelikat tok imam itu semula ke celah punggung tok imam tadi. Apalagi,melatah lah tok imam tadi. Habis satu jemaah batal solat mereka kerana turut terkejut dengan latahan tok imam tadi. Ayahku yang bermuka merah padam menahan malu dan marah mengheret aku balik ke rumah. Malam tu, berbirat punggung aku dirotannya.

Moral : Jangan memandai nak masukkan kain ke celah punggung tok imam


Pinjam perhatian :: Korang jangan tertipu lak..Dah kompom2 la 'aku' dlm cerite d atas bukan sy cik blogger yg santun..hehehe

Nota kaki :: OMG aku masih berhutang 'waklu bulu2 kaki' dr cik Nor & pak arab fikri =P3 comments:

itaclarita said...

ye...kamu berhutang koleksi "waklu bulu2 kaki" ye...sile jelaskan utang anda...

Hezesuze said...

wakakaka klako giler citer ang ni...

ridzuanzamzuri said...

ahahaa..dahsyat tul ko ni maria..
xsangke aku..ahahaaa..=D