Followers

Sunday, February 19, 2012

Cadar Pengantin

Kecoh2.. kecoh.. pilihan cadar pengantin.. mum sooo in love with cadar tekat negeri perak ni..aku pon suka gak.. cadar ni cadar turun temurun dari arwah mak cik aku lagi.. aku rasa dah 30 tahun lebih.. memangg cantik.. tapi yang tak bestnye, cadar baldu dah rosak2 sket.
my mum punya beriya nak guna cadar ni.. sampai dia suggest nak beli kaen baldu baru untuk cadar tu.. hurmm... sure costly.. sarung bantal still ok lagi.. jahitan tekat emas orang dulu2 sangat kemas.

yang ni kitorang try match ngan cadar pengantin satin cotton warna soft cream pulak. hurmm.. match x? klo tengok depan mata nampak cantik menyerlah + berseri.. tapi bila tengok dalam gambar nampak weird pulak. plus, my mum suruh pengantin pakai off white.. so, nnt mesti baju i tenggelam kan? ish...

fenin2...



3 comments:

miss jue said...

cadar tekad sgt cantik!! jue pun cdg nk pakai masa nikah. tp ibu kata cadar tekad yg opah buat dah dimakan zaman. so tak tau lagi macam mana sekrang..

klasik sgt kalau pakai cadar tu.

Fainie said...

wow, so classic..suke..nmpk kemelayuaan..love authentic wedding so much!

shazlea shayla @ maria said...

Thanks Miss Jue & Fainie.. i pon fall in love with that cadar walaupon tak di izinkan tido golek2 atas tu..heheheh