Followers

Saturday, February 21, 2009

..key el kolumpo kuala lumpur..

hmm..how to start eh??

dalam minggu ni macam2 benda aku jumpa..aku alami.. aku taw..aku terkena..aku terBAU..waa..tang nih mmg x bleh tahan..semua gara-gara aku menyokong saranan kerajaan menaiki pengangkutan awam.padahal mereka yang berkenaan sudah pasti tidak menggunakan pengangkutan awam kcuali jalan raya awam.dah tuh nk di conquer ngan their personal police traffic. Wut eveerrr...memang terlampau awam sampai tak kira bangsa, warga dan bau..pheww..

hari isnin aku membuat keputusan untuk balik naek komuter. setelah sekian lama begitu loyal bersama cosway link yellow bus dan ini adalah kali pertama aku balik naek tren ngan Oyien.vavava..dan buat pertama kalinya ak terjumpa dengan seorang yang memakai spagheti itam, seluar pendek dan berambut afro..seksi siot shingga mampu membuat aku memaut erat tangan Oyien.oohh NO..die mengacukn tgn die mcm gaya nk tikam aku time jln sebelah die..weh aku taw la kaen bju aku mmg lebeh dr ko ..tp xyah la nk jeles..tp aku mmg tak mampu nak keluarkn ayat tuh dan kami sememangnyer dah ketar lutut terhadap LELAKI tiga suku dan berperut muncit itu..

next day aku jalan balik ngan Oyien gak..dan kami berjumpa bukan dengan seorang tapi 3 orang spesis yg sama cm semalam cuma berbeza penampilan. tiba2 kami jadi alim melafaskan apa2 surah yang terlintas dikepala otak nih..phewww
dalam tren lak cm biasa no sit for us. tp kejap je la. but ade something terjadi..yeeewwww.. aku tak tau la knape suhu dlm komuter sewaktu ptg tidak sama keadaannya dgn pg. if pagi, aku bole berselubung dan tdo bersama shawl lg tuh..ishkk..
petang tuh kami naek koc yang terakhir dan msti la berpaut pd besi pemegang. kang if xpegang tak pasal2 ade org jd mangsa pelukan aku..klo ade kawan mmg rancak kami bcerita wpon bahang mmg terasa. Oyien la yang selalu jd story-teller. but suddenly aku rse cm ade titik air kt tangan aku.. terjojol mate aku kejap..aku terkesima..tibe2 air tuh pun menitik kat tgn Oyien..Oyien mdongak ke atas (mungkinkah ko mgharapkan air air-cond??) smbil bcakap dgn volume yg agak kuat

"air ape ni?"

Oh NO!! ade sorg guy dh berubah muke bila dengar sore Oyien..ye..punca air telah dikesan..kami hampir2 terbelahak nk muntah hijau bile tgk aliran air tuh..sabar2..tahan2..
aku taw mamat tuh mesti ade penyakit. peluh yang keluar dari tgn die mmg luar biase..mcm titisan air..kesian kt die..tp kami pun kesian gak, trhoyong hayang tanpa pemegang..

hmm..pagi semalam pulak..lepas kL central hidung aku mnangkap bau yg ala2 bau bawang yg tidak enak..
oh NO!! ~again..
makcik2 dan gadis2 yg kat dalam koc tuh semua dah wat ala-ala menutup hidung dgn gaya sopan..aku pon dgn sopan mengeluarkan roll-on perfume aku dan mencalitkn kt tgn & kening aku.. yerr..dgn sopan..lalu aku pon konon menongkat dagu..thanx cik perfume!! but tibe2 ade suara yg xbrape sopan

"pegi masuk dalam lagi"

NO!!

bau tu makin dekat. kalo ikot hati, nak je aku bangun dari tmpat duduk aku dan cakap kat bangla tuh.

"deyy..ini tren x pigi sentul. sila keluar"

tp naseb baek destinasi aku-KL station dah sampai. so, better aku blah dulu..

~n~








3 comments:

ijechan said...

haha. pengalaman betul =) btw, salam kenal.

shazleashayla said...

ijechan nk share sekali pengalaman tuh??ehe..jom rasai suasana sauna di dlm koc komuter every weekday 530p.m till 7.30p.m..mari2..ngeee

gemlibrarian said...

beb...
seyes memang 'menggerikan'pengalaman ko tue...ahaks
sekurang2nya ade la 'sejarah' nk di share ngan anak cucu ko nti...
kikiki

=P