Followers

Saturday, February 5, 2011

After 5+ years (Engagement lovey dovey)

This is an auto publish entry

Mungkin ketika ini 5 Feb 2011 aku tengah dup dap dup dap di make up kan..
dup dap dup dap lagi bersiap..
menanti kehadiran si dia.. =)

aku memang sengaja tak mau buat preview awal2..so SURPRISE!! klo story entry nih macam hang, mknenye aku tak sempat nk buh noktah!

13 Januari 2011
serius macam kelam kabut je buat preparation..niat hati memang dah lama nak bertunang.. aku ingat bertunang nih senang! plan asal, konon2 tak nk inform parents, then tibe2 family Incik Zeeman datang untuk merisik cum btunang sambil aku goreng mihun di dapur..klasik gitu..hahahha

Ingat lagi ketika incik Zeeman datang sini? dan kami terbincang la pulak pasal merisik nih..pheww, sekali.. baru bagi intro, ayah aku dah fikir pasal khemah, panggil sedara mara dll.. siap amek calendar untuk booking date.. O-M-G!! camne aku nk masak mihun klo cam ni!
okies, sebagai anak yang tawaduk maka follow je la advice & program dorang!
tapi serius smpi hari ni aku blom tempah baju, katering, mak andam, mini pelamin!
door gift & hiasan hantaran aku dah bli sikit2.hiasan sahaja okehh. tu pon, aku tengok parents aku pulak yang macam gabra mbeli kat Nilai 3 tuh,.hadiah door gift & bunge telor pon dowang nk beli tapi aku dengan jayanye mblok jalan ke kaunter..benda2 tu tak perlu kot klo time btunang.. tapi aku pon rambang mate wo0..

15 January 2011
cari2 mak or kakak andam dan juga fotographer, semua dah SOLD OUT!! ye la. dah aku btunang time CNY,nasib baek la ade bff aku cJ. wpon xde experience tapi aku suh gak sebab die jual barang make-up.hehea. so, today g rumah cJ utk test make up. hmm, kene improve lg. then gerak g kuala kubu nak cari baju. nak buat mmg dah tak sempat la dik non oii. nasib baek la kakak angkat cR, buka butik pengantin. dan dan jadi kakak angkat aku.konon2nye la. hahaha..
so, ke Kuala Kubu untuk cari baju. Baju yang exactly macam Incik Zeeman punye colour tak de.. so, aku amek la yang seakan-akan..pheww

dan.. sempat juga membodek kak rina untuk test make up.. actually, tak ade la mbodek sangat TAK MO NGAKU tapi kak rina nih memang baeekkkk hati, padahal cosmetic die bukan jenis yang cikai2.. you soo0 lovely dear.. n thanks cJ sebab khusyuk belajar..hehe

mampan tak make up kak rina? awwww...
dah lame tak make up macam ni
sanggup g dinner kat restoran siam pinggir bandar dengan rupa begini pulak tuh..ish2

mereka orang2 penting untuk e-day aku ni
cik Jaja (cJ) & cik roslinda(cR) billion thanks to both of you dear


21 January 2011
Sekali lagi, menuju ke Nilai 3 memborong ape yang patut
hmm.. sedar tak sedar walaupon majlis kami simple tapi banyak juga rupenya nak kene spend.. duit keluar macam air.. tapi aku percaya setiap niat yang baek pasti diiringi dengan rezeki dari Ya Rabbi.

23 January 2011
Sekali lagi ke Kuala Kubu untuk fitting baju. Incik Zeeman pon follow skali.
Jauh juga Kuala Kubu nih rupenye, sampai Incik Zeeman sindir
"Kenape tak cakap nak pergi Baling, Kedah je".. pfftt...
sian die kene drive..
dan aku sangat2 terharu sebab cJ amek kelas make up semata2 nak get ready untuk make up kan aku during my e-day. She play major part during my e-day and yup she spent a lot for me..Dah la pahar pon die taja.. cJ, aku harap this is the starting of your bisnes. Jangan buat separuh jalan taw! orang bkerjaya macam kitorang ni klo stress memang selalu berangan nak resign & buka bisness sendiri.. whho0pzzz

30 January 2011
3 dulang hantaran dah siap! the rest tak sampai lagi.. adeeh, nanti last minit mesti kelam kabut.. =(
Hantaran Incik Zeeman sudah siap..wallaweyyy...
special thanks to Nor Clarita, another important person for my day.
thanks a lot Nor, muah muah

1 February 2011
Ke Jakel Shah Alam untuk memberli langsir.. ambekk ko.. lagi berapa hari nak majlis ko baru terhegeh-hegeh nak beli langsir.. oh miracle please come to me.. please stay with me.

2 February 2011
internet kat rumah down. hampeh. so, aku ke starbuck Jusco Bukit Tinggi untuk hantar invitation. Dari semalam kot, aku try nak send tapi tak sukses2..hampeh btol! sabar2..
takot gak aku lepas dapat komen yang jemputan aku tuh macam meriah je..
GULP!!
nih aku design dari hati, klo korang dekatttt meh la datang.
insyaAllah tahun depan kami langsung, the same time.




Semoga semuanya berjalan lancar..ameen



5 comments:

Fatin a.k.a. Aten said...

dear congratulation on ur e-day.. may everything run smooth.. =)

salam kenal, Fatin

f a R said...

congrats babeeeeeeeeee! i baru perasan pagi tadi masa tu u tgh make up kot?

patut la u bbm i awal pagi subuh. nak bertunang rupanya harini :)

amie said...

tahniah.. :)

DyaClarey said...

Cik Maria!! Congrats 4 ur engagement!! emm...manisnya darah die..haks~ waitin 4 the day's post!!

hazzbourne said...

aku ko tak jemput..majok ahh