Followers

Saturday, March 16, 2013

Its a surprise

After 10 months of our wedding
Setelah asyik digasak persoalan dari wartawan tak bertauliah yang tak berputus asa bertanya
" ëh, dah ade isi ke?"
"Plan ke?"
"Bila nak ada?"

"Äku dah nak masuk dua, ko bila lagi?"

Setelah  asik disindir

Setelah penat untuk menjawab dari mereka yang tidak tahu sensitiviti naluri seorang insan.

My cousin & friends pernah menulis dalam status facebook mereka yang mewakili rasa aku sewaktu ketika dahulu. Cuma aku tak kuat untuk lantang seperti mereka. 

Status mereka lebih kurang begini
" Kadang-kala persoalan yang asik digasak mendatangkan tekanan. Walaupun mulut masih boleh bergurau menjawab tapi jauh disudut hati rasa terhiris itu ada. Ingatlan tiada pasangan yang sudah berkahwin tidak mahukan zuriat"
" Yes, I know I am fat but I am not pregnant yet. Pls stop that annoying question"

Aku kagum kelantangan mereka.

Namun begitu ada juga yang masih berlapik & beradap
"Sabarlah, InsyaAllah rezeki ko ada"

"Tak pe, enjoy dulu hidup berdua k"

"Kami doakan rezeki korang akan tiba juga k!"

Yes, TTCians need support not stress

Akhirnya, alhamdullilah. Rahmat ujian & perancangan Allah itu amat besar & cantik. Sekurang-kurangnya aku tahu rasa mereka yang bukan bunting pelamin. Ini menjadikan aku lebih berhati-hati bila berkata.

  Rahsia Allah "kun fa ya kun" maka jadilah. 

Alhamdullilah rezeki itu tiba juga. Syukur, syukur Ya Allah

23 Februari 2013
A very faint line pada UPT. Masa ni my period belum delay lagi. Tapi hati melonjak-lonjak ajak buat UPT

26 February 2013
After a day delay period. Alhamdullilah. Syukur sangat-sangat dan amat berharap bahawa naluri ini benar. 
Jelas double line pada UPT
Positif ada hormon HCG dalam diri ini. Hormon yang wujud apabila plasenta mula terbentuk. 

Terus inform Incik Husband. Kami amat teruja tapi kami masih beringat. Selagi belum berjumpa doktor untuk pengesahan selagi itu belum sahih. 
Kami terus berdoa moga ini benar rezeki untuk kami. Ya Allah, peliharalah kandungan ini. 

Apa pun aku belum bersedia berkongsi berita gembira ini dengan rakan-rakan di facebook sebab aku tahu sensitiviti mereka yang masih menanti. Aku faham rasa itu. Dan gentar jika rezeki ini ditarik kembali. Ingatlah, janganlah sesekali merasa takbur & riak. 

Syukur Ya Allah

Buat rakan-rakan TTCians yang laen, aku mendoakan kalian juga akan dikurniakan rezeki ini. aminnn





6 comments:

nini said...

tahniah kak...smeoga impian menjadi nyata....=D

~misshuny~ said...

maria!tahniahhhh.hehe..=)

shazlea shayla @ maria said...

thank you nini & miss hunny =)

Norhazrina Abdul Hamid said...

congrats my dear..sy pun dah kahwin masuk 10 bulan..masih belum ada rzki..bulan ni ingtkan peknen sbb duk rs mcm peknen..tp las wik cek upt -ve..xpela xde rzki lg walaupun sedih..huhu..doa2 kan sy k :)

shazlea shayla @ maria said...

thank you Rina.. InsyaAllah lepas ni rezeki awak pula dear =)

lina lilo said...

congrats..saya baru 3 bulan kahwin..belum ada rezeki lagi..tak sabar rasanya..doakan saya lak k