Followers

Thursday, January 6, 2011

Blackberry?? i-Phone?? SE??

kalo dah awal2 pagi kene serang, memang effect kat 1 hari punye mo0d
ape la nasib
sedih betul hati aku hari ni
sob..sob..sob..
zaman belajar dulu..pergh gemilang terbilang
kerja?? adoyaiii..tak terkate aku
roda duniawi macam nih la
sabarlah wahai hati *pujuk2 diri sendiri*

ok..ok ..tak mahu ingat lagi!
time to conteng blog!
I NEED YOUR HELP

mana satu yang sesuai & best untuk blogger ye?
Aku nih memang jarang giler tukar phone
Dari Form 5 sampai skrang, aku cume ade 2 phone yang aku beli sendiri time zaman hingusan & 2 phone hasil amal jariah bapak aku kat anak die yang sorang neyh.

First phone time zaman study Tingkatan 5 (Batch 2003) kt MRSM Jasin dulu. Bawa sorok2.. Dasat lor, sampai rumet pon tak sedar aku bawa phone.. Strategi?? aku sangkut dalam pouch, then pouch tuh aku sangkut kat hanger.. kat hanger tuh pulak aku sangkut baju.. complicated kan sampai korang tak paham maksud aku..hahaha..sile bace sambil demo.
Strategi buat call? Mesti la aku pergi ke pondok telefon. sebelah tangan pegang ganggang public phone, sebelah lagi pegang handphone. Settle! Kesian orang yang tengah beratur kat belakang, sebabnya public phone tuh rosak..!muahahaha..

Handphone yang aku pakai sekarang MMS pon tak de, apatah lagi kamera..humble tak aku? *pengsan* Memang aku tak tukar2 sejak HP cap Nokia yang berkamera & MMS aku rosak handphone cikai nih la yang sedia berkhidmat sampai dah tak nampak no. keypad.

okies..now please help me to decide

Anggur hitam ini?

hmm..dengan anggur nih memang senang aku nak check email & senang untuk bos aku BBM tanya itu ini.. tapi senang tak blogging gune nih? convenient tak application die? cume yang TAK BEST & yang sangat tak berkenan is pixel camera die yang cenonet.owh pleaseeee *sile bce dengan gaye blonde*

At first, this is my first choice

Tapi.. ade yang cakap bende nih tak brape nak stable lagi..ntah lor.. tp aku suke application2 yang ade.. furthermore, iPhone storage lagi besar dari BB. But, still pixel kemera die kureeeng but at least better than BB lol~~


Xperia Sony Ericsson

rase macam dah berpaling tadah kat handphone nih selepas kene hasut dengan BFF Ain a.k.a Zara.. Function & sound memang nice. Tp yang superb is HD quality untuk kamera Xperia ni pheewit


Which one???????????



12 comments:

Anonymous said...

beli iphone4..camera die nice..5mp..HD lagi..sure berpuas hati..serius..

f a R said...

jangan pikir banyak2. go for BB! nanti boleh bbm eheheheh

AiSyAh said...

waah..duit masyuk ni..nk beli hp baru ye?em,klu aku,suke nk iphone sbb function dia byk n lagi,dia xde button huruf yg kecik2 tu..adeh letih rasenye nk tekan..
em,tp klu ko nk blogging aku rase sng lg bb la,bf aku pkai bb,nmpak macam best plak kn..tp kt iphone pun boleh kn?
aku vote iphone la..;)
ha,mmbntu ke aku ni.tlg penin kn lg je kn..hehe

SiSagaPutih said...

Bagi aku, beli phone yang ada kena mengena dengan aktiviti harian, daily usage. Elakkan pembaziran :)

Btw, aku dah buat tutorial tu

http://sisagaputih.blogspot.com/2011/01/jquery-fancy-image-transition-tutorial.html

mardhiah ismail (: said...

SE ! hehe besttt ! i rase laa.

LinRosLy said...

Salam...
Teringin Nak Pakai Blackberry...

fara said...

xsurela pulak.
sbb fara pon paki cikai je.
huhu

shazlea shayla @ maria said...

thanksss All.. <3

IdaSyahirah said...

maria!!!ko pon tgh pk nak beli hp ape ekk..ehh same la...aku pon confuse nak bb, iphone or experia tuh!huhuu...

shazlea shayla @ maria said...

Taw tak pe...cm ne tuh Ida?

Natural Self said...

nak iphone 4...hehe,sapa nak bagi gift ni.

Abang Suara said...

aku pakai nokia c7 best je