Followers

Sunday, August 14, 2011

Break Fast @ Flaming Steamboat Buffet

Ramadhan Pesta Makanan?? ish2... nafsu kena la kawal tapi tak dinafikan sementara masih single ni bulan Ramdhan ni memang banyak dating sana sini dengan kawan2. Almost every weekend dah kene book.. kene pandai2 buat rotation dengan kawan sek rendah, tinggi, matrix, uni & kerja..
o00Opzz..kenapa chenta hati tiada dalam senarai.. tuh la duk ja---oooohh sangat nun di pantai Timur.. rinduuuuu sanggatttttt taw!

13 Aug'11, we break fast di Flaming Steamboat Buffet, Shah Alam.. Tempat ni kat area Kota Kemuning berhampiran dengan KFC & Giant Kota Kemuning.. Memang senang nak cari la. Ni cawangan terbaru Flaming Steambot Buffet Restaurant.. Yang peliknya, a few of my friends tanya, sedap tak? rasa sama tak dengan Flaming Steamboat Buffet Sunway? haih.. pelik, laen cawangan laen rasa ke?


Sekarang ada promosi buffet Ramadhan untuk berbuka puasa, harga makanan RM28++ setiap 4 orang yang datang korang akan dapat 1 voucher free makan yang boleh di guna after Ramadhan.. yeayyy.. punya la happy dengar barang2 free ni.. sekali baca voucher dengan tekun, ada additional remarks la pulak.. untuk guna voucher tu kene bawa 2 orang dewasa, then baru korang boleh guna voucher tu..
memang Baek punyeee marketing lol.
Dah la tu ada expiry date pulak tu.. ntah bila la nak pergi lagi.. last2 voucher tu aku pass kat adik2 aku.. pandai2 la dorang nak guna nanti..
geng2 buka pose..rakan2 SMKAM..aku rase sekarang lagi kamceng berbanding time sekolah dulu.. malu2 kucing kunun dulu..dorang la, aku fokus study! hahahahah


Overall aku rasa kuah steamboat agak kureng for both tomyam & sup.. bahan2 steamboat pon s0-so je..nasi goreng memang tak shedaaappp.. yang sedap part ice cream & coklat fondue.. memang nyummmmyyy..tapi tak boleh lawan Ice Room la
and in my opinion dari lidah yang merasa ni, aku rase Red Wok Steamboat,Bangi lebih sheedaappp!
harga pon lebih la dari Flaming Steamboat Buffet ni.
Tupai2 Steamboat pon sedap juga (orang kate la, aku tak pernah try) sebab kuahnya yang laen dari yang laen..kuah tomyam kelapa!
Esok adik aku ajak konvoi dengan Team Ninja ke rumah anak-anak yatim
so, kene la bertungkus-lumus siapkan kerja2 opis yang di tapaw balik malam ni
eh tapi nape aku lupa diri online & update blog??
erk, k bye!







1 comment:

blognizamlah said...

singgah lihat blog yang bergolek2 di blog saya...hahaha