Followers

Sunday, January 15, 2012

Review Pelamin Bertunang

Terpulang kepada citarasa poket masing2 tapi aku rasa untuk bertunang lagi nice jika kita DIY je pelamin tu. Kalau dah tempah bagai dah macam pelamin nikah pula cantiknye.. Tapi mak aku cakap dulu kalau bertunang, perempuan duk dalam bilik je. Sape nak jumpa kena hulur duit. Orang sekarang free2 je tayang muka.. ngeee.nak buat cam mane mak, zaman dah berubah. Yang penting sweet & manis2 beradab gituu...

Terasa nak review pasal pelamin bertunang ni lepas memeriahkan kenduri bertunang cik Ain Z-arhaina kat Tapah, Perak 7 Januari 2012 lepas. Kunun2 nak simple2 je sekali kitorang datang marvellousss sungguh deko2 nye dan yang penting havoc!
All the best to u ain. Orang cakap masa bertunang nih banyak dugaan. So, selamat menempuh segalanya hingga ke jinjang pelamin. Welcome to the club darling!
Ini adalah kami.. bukan pelamin =P BFF sejak zaman Matrikulasi Perak. Not in the picture Cik Syina

Pelamin bertunang Cik Ain yang 90% siap. Actually kat depan tuh ada karpet bulu2 warna peach+orange+gold. Semua DIY oleh mak & aunty2 cik Ain. Actually gambar ni bukan gambar full. Gambar full ada dalam camera OP. Kat atas pemidang tu ada kaen scarlet warna soft cream. Ohsem!

Nih pulak pelamin masa aku bertunang dulu.. 90% juga sebab belum letak bangku sampan.. Pasu tu tak sama sebab dah tak jumpa kedai jual pasu. Al-maklumlah bertunang masa raya Cina 5 Feb 2011. Banyak kedai yang tutup. jenuh la mencari barang..So, maen taram je.. kaen background warna purple tu beli kat Jakel- kain jersey harga RM2.50 semeter. murah kan? Langsir depan pun beli kat Jakel tapi harga dah lupa. Kunun nak recycle lepas guna untuk bertunang.. Last2 bungkus simpan masuk plastik sebab mak super duper bzzz nak menjahit. Karpet RM190 beli kat Nilai. Bunga beli kat Mydin Jalan Tun Perak, KL dengan CikJaja..Kat Mydin ni banyak bunga artificial. Bantal beli kat Jusco RM9.90. Yang debarnye, bangku memang pagi nak bertunang tu abah pergi beli. Pergghh..memang betul-betul aku yang rasmikan. Nasib baek tokey perabot tu nak buka kedai hari tu.

To readers & rakan2 yang bakal bertunang - Selamat bertunang!


1 comment:

syaz@rozelt said...

dah bertunang ye..congratz! nice decoration~