Followers

Monday, December 20, 2010

Yess.. Rentetan Semalam =)

Yesss!!
Alhamdullilah, hari Khamis --Rabu nih insyaAllah dapat bercuti
tapi plan merisik mungkin tiada
masing2 sibuk time Cristmas Eve nih walaupon masing2 tak menyambut Pok Cik Santa Claus
mana taknye, jurucakap pon tak de
kang sape pulak nak balas2 pantun
part pantun tak pe lagi
nanti kalo masuk tang bahasa ibunda Terengganu
adoyyyaaii
sape nak translate tuh??
.
.
Kes aku zaman first year kt Universiti dulu..
almaklumla, budak hingusan lurus pembaris kene kacau ngan senior otai origin East Beach
Lokasi - Dewan Kuliah

Abang senior: Maghi ngn saing? *sambil buat muke gatal nak mintak pelempang*

Aku: Tak la..saya tak amek sains

Abang senior: Saing mano?

Aku : Saya tak amek sains la, saya budak akaun! *Dengan nada malas nak layan & get ready nak tukar tampat duduk*

Abe senior: *Tarik muko cegang*

dua tiga bulan lepas tuh, bila kawan2 makin bertambah, baru la aku taw dalam bahasa Kelantan saing = kawan.
Enjoy pulak bile dah taw..dah boleh blagak kunun2 terer kat adik2 yg tak faham
Bile fikir balik, jwapan aku tuh memang bengap tak sedar diri, ko tuh belajar kat universiti yang memang tak offer kursus sains ye cik maria a.k.a shazleashayla.
universiti ko tuh universiti of business!!
Pheeewwww (T__T)''
nasib baek aku sedar 2 3 bulan lepas tuh
kalo 2 3 minit lepas dialog dengan cik abe tuh?
nak je aku menyamar jadi minah salih celup!


muke poy0ness berlagak sombong..ko ade?

Anyway.. thanks a lot to kamu2 yang caring* jom klik kat dorang ye* Naz, Hans, Sharinginfo, YellowLeopard & sweet sis hezusuze.. bace komen kamu-kamu dalam entry lepas pon dah cukup buat aku sejukkk..
tuh la aku susah nak simpan benda2 buruk lagi masam nih lama2 dalam hati
tapi kang kalo dah teringat berbekas balik..pastuh lupa balik..hahah
memang lalang!
Oo.. tak lupe juga to my dearest follower, aku juga baca suka riang kamu taw..its makes me co0l..legaa..happy...cuma kadang2 tak sempat nak tinggal footprint.. i la shy shy silent reader itu..heheh




6 comments:

H A N S said...

heheh..no problem dear :) nnti mrisik2 tu, siler2 la upload pics. heheh..

rieyana ynn said...

slmt pagi...;d

esyam said...

ms first year kt u smua pn muka bodo2 je jln pn pndg bwh je bla dh jd senior huhh tu dia jln mmcm gengster haha...

AiSyAh said...

hehe..comei la maria...ak pun x paham gak loghat2 lain ni.em,mmg xde dlm silibus pun.so,jgn risau la klu x pham..pengalaman akan mengajar mu..;)

anamizu said...

saing dok amek sains ke??kih3

*salam dari cik ana ^^
*folow kamu terus..hihi~~

Ati Masrif said...

salam kenal

FLW U

no. 113